食材
Geplukte kip met sesam-gemberolie
Fris voorgerecht van geplukte kip en selderij, besprenkeld met sesam-gemberolie.
Ingrediënten
- ½ gaar gekookte kip*
- 200 gram selderij*
- 50 gram gember*
- 50 gram lente-ui*
Sesam-gemberolie mix
- 60 ml Chee Seng pure sesamolie*
- 20 ml Double pagoda gemberolie*
Sausmix
- 50 ml Tai Hua sojasaus light*
- 2 theelepels suiker*
- 50 gram kippenbouillon*
- 300 ml water
* Verkrijgbaar bij Amazing Oriental
Bereidingswijze
Verwijder het vel van de kip en pluk het vlees van het bot in kleine stukjes. Snij de selderij, gember en lente-ui. Voeg de stukjes kip toe en meng het geheel. Meng de sesamolie en de gemberolie in een wok en verwarm langzaam. Meng de ingrediënten van de sausmix en 60 ml van de sesam-gemberolie mix en breng het geheel aan de kook. Voeg de kip toe en laat het 5-6 minuten sudderen. Giet af en besprenkel met de overgebleven sesam-gemberolie.

