Gestoomde rijst met kip en Chinese worst

4 人
中等
1 hour
食材
4 人
  • 300g kippendijvlees
  • 2 kopjes rijst
  • kop water
  • 4 plakjes gember
  • 6 gedroogde shiitake paddenstoelen
  • 2 gedroogde Chinese worsten (lap cheong) 

Marinade voor kip

  • 1 el oestersaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 el lichte sojasaus
  • 1 tl zout
  • 1 tl kippenbouillonpoeder
  • 2 tl maiszetmeel

Smaakmakers

  • 1 el sesamolie
  • 1 el zoete sojasaus

Extra benodigdheden

  • 1 stoompan
  • 1 schaal
將食材加入購物車

查看食材,輕鬆加入購物車

組合的產品項目
Can be Added 圖片 產品 數量 價格
玫瑰露臘腸 500克
新鮮
玫瑰露臘腸 500克
€15.70
美珍芝麻油 125毫升 美珍芝麻油 125毫升
€3.15
李錦記 特級生抽 150毫升 李錦記 特級生抽 150毫升
€1.85
Knorr Kingsford's Corn Starch 420g Knorr Kingsford's Corn Starch 420g
€3.05
李錦記 蠔油 255克 李錦記 蠔油 255克
€2.15
馥瑞 香菇 4-5厘米  100克
折扣 30%
馥瑞 香菇 4-5厘米 100克
特殊價格 €2.29 常規價格 €3.25
李錦記 港式甜醬油  207毫升 李錦記 港式甜醬油 207毫升
缺貨
€2.99
生薑 每包250克 生薑 每包250克
€3.10
Diamond Stoompan 30cm Diamond Stoompan 30cm
€84.85
調味雞粉 250克 調味雞粉 250克
缺貨
€2.10
信息
  1. Was de rijstkorrels totdat het water helder is. Doe de rijstkorrels en de gedroogde paddenstoelen apart van elkaar in een kom en schenk water bij totdat ze onder water staan. Laat het voor minstens een uur wellen. Snijd daarna de gedroogde paddenstoelen in dunne repen, de gember in fijne repen en de gedroogde worsten in dunne plakken.
  2. Snijd het kippendijvlees in gelijke stukken. Leg de stukken kip in een kom en voeg de oestersaus, sesamolie, lichte sojasaus, zout, kippenbouillonpoeder en maiszetmeel toe. Meng alles goed door elkaar en marineer voor minstens een uur in de koelkast. 
  3. Giet het water af en verspreid de rijst over de gehele schaal. Schenk vervolgens 1½ kop water bij.
  4. Leg de gemarineerde kip, de shiitake paddenstoelen en de plakjes gedroogde worst op de rijst.
  5. Stoom de rijst in een stoompan voor 35 minuten of totdat de rijst gaar is. 
  6. Haal daarna de schaal uit de stomer en schenk de sesamolie en zoete sojasaus eroverheen.
Scroll to top
main product photo
Gestoomde rijst met kip en Chinese worst
有貨