Ingrediënten
- 250 gram kippendijfilet
- 1 paprika
- 1 kleine ui
- 1 theelepel gehakte knoflook
- 20 ml sinaasappelsap
- 4 eetlepels gochujangsaus
- 1 eetlepel aardappelzetmeel
- 1 eetlepel olie
- zout en peper naar smaak
- 1 ijsbergsla
Maak de ijsbergsla schoon, neem een aantal stevige bladeren en laat ze goed uitlekken. Snijd de kippendijfilet in smalle stukken. Snijd de knoflook in fijne stukken en hak de ui fijn. Snijd de paprika door de helft, haal de zaadlijsten eruit en snijd het vervolgens in blokjes. Marineer in een kom de kippendijfilet, de ui, de knoflook, de gochujang, het sinaasappelsap en het aardappelzetmeel gedurende 15 minuten.
Verhit de olie in een pan. Bak paprika op tot ze zacht zijn. Zet ze apart. Bak de kip totdat het goudbruin en gaar is gedurende 15 minuten. Voeg vervolgens de paprika toe en roerbak gedurende 2 minuten op middelhoog vuur.
Schep de kip op de slablaadjes.