Koreaanse vlammetjes

韓國

查看食材,輕鬆加入購物車

組合的產品項目
Can be Added 圖片 產品 數量 價格
Tee Yih Jia Loempia Vellen 215mm 40st 550g
冷凍
Tee Yih Jia Loempia Vellen 215mm 40st 550g
€3.60
Re Mais/Valle Del Sole Maismeel Fine (Blauw Verp.) 1kg Re Mais/Valle Del Sole Maismeel Fine (Blauw Verp.) 1kg
€2.70
韓國純麻油 160毫升 韓國純麻油 160毫升
€5.35
新鮮蒜頭(大蒜) 500克
新鮮
新鮮蒜頭(大蒜) 500克
€4.35
Wang 辣椒醬(發酵)500 克
折扣 46%
Wang 辣椒醬(發酵)500 克
特殊價格 €2.99 常規價格 €5.50
信息

Koreaanse vlammetjes zien eruit als mini-loempia's, maar hebben een pittige vulling van gehakt. Deze Koreaanse variant wordt gemaakt op basis van gochujang, een rode peperpasta die zorgt voor de pittige smaak. 


Recept voor circa 60 stuks

Ingrediënten

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 tl water
  • 1 grote ui (fijngesneden)
  • 1 tl appelazijn **
  • 2 el gedroogde chilivlokken **
  • 1 verse Spaanse peper (fijngesneden) **
  • Zout en peper naar smaak toevoegen **
  • 1 el suiker **
  • 15 loempiavellen in vieren gesneden (van Spring Home) *
  • 2 el gochujang basissaus (Korean hot paste) *
  • 1 el sesamolie *
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden) *
  • 1 ei *
  • 1 el maïzena *
  • Frituurolie*

* Verkrijgbaar in onze webshop

** Verkrijgbaar in onze fysieke winkels

 
    

 Bereidingswijze

Snijd de loempiavellen in vier delen. Dek de vellen af met een vochtig doek zodat ze niet uitdrogen. Mix in een grote kom het rundergehakt, de fijngesneden ui, de Spaanse peper, het ei, de gojuchang, de sesamolie, de suiker, het water, de appelazijn, de gedroogde chilivlokken, de knoflook en de maïzena. Voeg naar smaak zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar.

   

Leg het loempiavel op een vlakke achtergrond met de punt naar je toe.



Leg 1 theelepel vulling op het vel, pak de punt van je loempiavel en vouw over de vulling heen.     

  


Vouw de linkerzijde 2/3 deel naar binnen toe en herhaal deze stap ook met de rechterzijde. Vouw het vlammetje voor de helft stevig op, bestrijk de randen van de top met het opgeklopte ei en vouw vervolgens het vlammetje verder op.

  

 Verwarm de olie voor op 170 ℃

Frituur de Koreaanse vlammetjes in kleine hoeveelheden tegelijk tot ze goudbruin zijn.

 

Vond je dit een nuttig recept? Deel hem dan met je vrienden!

 

Scroll to top
main product photo
Koreaanse vlammetjes
有貨