Reuzengarnalen met knapperige noedels

查看食材,輕鬆加入購物車

組合的產品項目
Can be Added 圖片 產品 數量 價格
蔥
新鮮
€1.50
李錦記 頂級蠔油 255克 李錦記 頂級蠔油 255克
€4.65
志成純麻油160毫升
折扣 29%
志成純麻油160毫升
特殊價格 €2.49 常規價格 €3.50
李錦記 特級生抽 150毫升 李錦記 特級生抽 150毫升
€1.85
Fresh Ginger per kg
新鮮
Fresh Ginger per kg
€6.70
新鮮蒜頭(大蒜) 500克
新鮮
新鮮蒜頭(大蒜) 500克
€4.35
廚師紹興花雕酒Alc.15% 150毫升
Alcohol
廚師紹興花雕酒Alc.15% 150毫升
€1.40
信息

Met deze reuzengarnalen pak je echt uit voor kerst :)



Bereidingstijd: 20-30 minuten
Aantal porties: 4



Ingrediënten:

  • 1 pak crispy noedels*
  • 1 pak reuzengarnalen* 
  • 1 el aardappelzetmeel*
  • 1 grote rode ui* 
  • 6 lente-uien*
  • 10 teentjes knoflook* 
  • 100g gember*
  • 600 ml water met kipbouillon*
  • 1½ el aardappelzetmeel*
  • 3 el water


Sausmix:

  • 6 el Shaoxing rijstwijn*
  • 3 el oestersaus*
  • 2 el sojasaus*
  • 1 tl sesamolie*
  • 1 tl peper*
  • 1 tl suiker*
  • Zout* naar smaak toevoegen

* Verkrijgbaar bij Amazing Oriental



Bereidingswijze


1. Ontdooi de garnalen een nacht van tevoren in de koelkast.

2. Snijd de uien en de gember in reepjes, de knoflook fijn en de lente-uien in grove stukken van 8 cm.

3. Maak een inkeping in de rug van de garnalen. Haal de darmkanaal eruit met behulp van een tandenstoker. Was de garnalen en dep het droog. Haal de garnalen door het zetmeel heen.

4. Verhit 200 ml olie in een wok en bak de garnalen aan beide zijde gedurende 2 minuten in het hete olie. Schep de garnalen en de overige olie eruit. 

5. Meng de ingrediënten voor de sausmix in een kom. Zet het opzij.

6. Verwarm nogmaals een beetje olie in de wok. Voeg de reepjes gember in de pan en roerbak tot het geurig wordt. Draai het vuur naar middelhoog. Voeg vervolgens de lente-uien en de knoflook toe en bak ze mee. 

7. Doe de sausmix erbij en voeg vervolgens 600 ml water met kipbouillon toe. Roer alles goed om en breng het tot kook.

8. Meng 1½ eetlepel zetmeel en 3 eetlepels water in een kom. Giet al roerende het mengsel in de wok totdat de saus een beetje is ingedikt. 

9. Voeg als laatste de garnalen toe en schep alles goed om. Verspreid de noedels over een diepe schaal en schep de garnalen met de saus over de noedels heen. Besprenkel een beetje sesamolie over het gerecht heen.



Foodvlogger Sabine Gaastra van Smulweb heeft samen met ons het gerecht bij elkaar geshopt en gekookt. Bekijk hieronder het filmpje:

Scroll to top
main product photo
Reuzengarnalen met knapperige noedels
有貨