Thaise krokante varkensrollade

泰國

查看食材,輕鬆加入購物車

組合的產品項目
Can be Added 圖片 產品 數量 價格
新鮮蒜頭(大蒜) 500克
新鮮
新鮮蒜頭(大蒜) 500克
€4.35
魚露 200毫升 魚露 200毫升
€1.75
Dag Verse Laos 100g
新鮮
Dag Verse Laos 100g
缺貨
€2.87
Happy Fried Shallot 200g Happy Fried Shallot 200g
€2.90
City Fresh  急凍檸檬葉  50克
冷凍
City Fresh 急凍檸檬葉 50克
€1.20
Fresh Ginger per kg
新鮮
Fresh Ginger per kg
€6.70
Namjai Curry Paste Red 50g Namjai Curry Paste Red 50g
€0.95
Sunlee   急凍香茅  200克
冷凍
Sunlee 急凍香茅 200克
€1.65
信息

Bereidingstijd: 90 minuten
Aantal porties: 6 



Ingrediënten
- 1,5 kg buikspek
- 2 el rode curry pasta*

Kruidenpasta
- 1 el verse gember*
- 2 sjalotten*
- 2 rawit pepers*
- 4 stengels citroengras*
- 4 limoenbladeren*
- 6 knoflooktenen*
- 100g verse laos/galanga*
- 1½ el limoensap*
- 2 el vissaus*
- 2 tl olie
- 1 el suiker


Vulling
- 8 rode curryworstjes (Oriental Kitchen)*

Extra benodigdheden
- Braadslee
- Vleestouw
*Verkrijgbaar in Oriental Webshop 


Bereidingswijze

1. Was de varkensbuik en dep de bovenkant goed droog met keukenpapier. Gebruik een scherp koksmes en maak met de mespunt een reeks diagonale en evenwijdige ondiepe inkepingen met een onderlinge afstand van 0.3 cm.
 
2. Wrijf het vlees goed in met peper en zout. Plaats de schaal met het zwoerd naar boven onafgedekt in de koelkast gedurende 6 uur tot een hele nacht. De gekoelde lucht zorgt ervoor dat het zwoerd droog wordt.
 
3. Maal de gember, de sjalotten, de knoflook, de pepers, de citroengras en de galangal en de limoenbladeren fijn in een food processor. Voeg vervolgens het limoensap, vissaus, olie en de suiker toe.
 
4. Haal het vlees uit de koelkast en leg het buikspek met het zwoerd naar beneden. Wrijf de rode curry pasta in het vlees.
 
5. Snijd de worstjes open en haal het vlees eruit, snijd het in grove stukken en bak dit mee met de kruidenpasta. Verdeel het vlees over het buikspek en laat rondom 1 tot 2 cm vrij.
 
6. Rol daarna het spek stevig op en bind het vast met een vleestouw. Knip 4 stukken touw af met een lengte van 25 cm. Bind het touw in de breedte vast en doe dit vervolgens ook in de lengte zodat het goed is vastgebonden. Dep het zwoerd goed droog.
 
7. Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster het vlees gedurende 45 min. Draai vervolgens de oven naar 240°C. Rooster het vlees gedurende 30 minuten totdat het vel krokant is.

Smakelijk eten! 
Scroll to top
main product photo
Thaise krokante varkensrollade
有貨