食材
供 2 人
- 400g kippendijvlees
- 1 blokje rode gefermenteerde tofu (nam yue)
- 3 plakjes gember
- 2 knoflooktenen
- 2 lente-uien
- 1 el olie
Sausmix
- 1 el shao xing rijstwijn
- 1 el rijstsiroop
- ½ el lichte sojasaus
- ½ tl donkere sojasaus
- 1 tl suiker
- 75 ml water
-
Was het kippendijvlees en dep het daarna het droog. Snijd vervolgens het kippendijvlees in repen.
-
Prak de rode gefermenteerde tofu in een kom. Snijd de lente-uien in grove stukken, de knoflook in plakken en de gember in fijne repen.
-
Meng de ingrediënten voor de sausmix in een kom. Zet opzij.
-
Verhit olie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de gember en knoflook even aan.
-
Voeg daarna de rode gefermenteerde tofu toe en bak het kort aan.
-
Voeg vervolgens de reepjes kippendijvlees toe en bak voor enkele minuten.
-
Giet de sausmix bij en roerbak tot alles gaar is.