棒棒糖蛋糕 / Cake Pops
Deze cake pops zijn niet alleen een feest voor het oog, maar ook voor je smaakpapillen. En superleuk om samen met de kids te maken!
12-14 人
中等
1 hour
荷兰
食材
供 12-14 人
Cake:
- 100g boter
- 100g basterdsuiker
- ½ tl vanille-extract
- 2 eieren
- 100g zelfrijzende bloem
Boterroom:
- 75g boter
- 150g poedersuiker
- ½ tsp vanille-extract
- 1 el kokosmelk
- 200g witte chocola, gesmolten
- Suikermuisjes
Overige benodigdheden:
- Bakvorm, ⌀ 20 cm
- 14 satéprikkers (15, 18 of 25 cm)
- Verwarm de oven voor tot 190°C. Vet de bakvorm in. Doe de boter, suiker en vanille-extract in een kom en klop totdat het romig is. Klop voorzichtig ook de eieren, één voor één. Voeg dan de bloem toe en roer goed. Giet het geheel in de bakvorm en bak ongeveer 20 minuten totdat de bloem rijst en goudbruin is. Zet opzij en laat het volledig afkoelen.
- Maak intussen de boterroom. Klop de boter en poedersuiker in een grote kom totdat het glad is. Voeg dan de vanille-extract en kokosmelk toe en klop opnieuw. Verkruimel de cake zodra het is afgekoeld. Voeg de boterroom toe aan de cakekruimels en roer goed. Neem wat van het cakemengsel in je hand en maak er een balletje van. Zet het balletje op een bord en druk er een satéprikker in. Herhaal dit voor de overige balletjes. Zet het bord met balletjes vervolgens een uur in de koelkast.
- Smelt de witte chocola in de magnetron en laat het ploffen. Roer het iedere 10 seconden totdat het glad is. Doe de suikermuisjes in een kom. Pak een gekoelde cake pop, dip het in de witte chocola en vervolgens in de suikermuisjes. Zet het tot slot ondersteboven in een mok en laat het een uur drogen op kamertemperatuur, of 30 minuten in de koelkast.