Ingrediënten
4 ribkarbonades
8 el Koreaanse BBQ Galbi saus en marinade Pork (zie hieronder)
15 radijsjes, in partjes gesneden
½ el Gochujang Koreaanse chilisaus
100 gram kant-en-klare zuurkool
½ komkommer, in plakjes gesneden
600 gram vastkokende aardappels, geschild en in blokken gesneden
2 el plantaardige olie
3 el sojasaus
3 el honing
1 teen knoflook, fijn gesneden
1 el sesamolie (zie hieronder)
2 el Ssamjang gekruide Koreaanse sojabonenpasta (zie hieronder)
6 el rijstazijn
2 el suiker
¼ chilipeper, fijngehakt
1 el witte sezamzaadjes
1 tl chilivlokken
Methode
Kook de aardappelen beetgaar. Maak daarna de dressing voor de komkommers van de rijstazijn, suiker en chilipeper. Meng de chilisaus met de zuurkool. Marineer de karbonades in de Bulgogi marinade en laat een uur liggen. Bak de karbonades in de olie aan beide kanten totdat deze gaar zijn. Maak ondertussen een marinade voor de aardappelen van de sesamolie, sojasaus, honing, knoflook, sesamzaadjes en sojabonenpasta. Bak daarna de aardappelen en schep tijdens het bakken de marinade over de aardappelen. Verdeel de karbonades, aardappels en de zuurkool over een bord. Maak de zuurkool af met wat chilivlokken en de aardappels met wat koriander. Geef de radijsjes en komkommer erbij.