宫保酱 / Kip in gon bao saus

Kip in gon bao saus

查看食材,轻松加入购物车

组合的产品项目
Can be Added 图片 产品 数量 价格
棕榈糖 250克 / Wayang Gula Jawa (Javaanse suiker) 250g 棕榈糖 250克 / Wayang Gula Jawa (Javaanse suiker) 250g
€4.15
美珍芝麻油 125毫升 美珍芝麻油 125毫升
€3.15
珠江桥牌  生抽王 500毫升 珠江桥牌 生抽王 500毫升
€2.65
李锦记 特级生抽 150毫升 李锦记 特级生抽 150毫升
€1.85
Sonaco   速冻红色小辣椒 100克
冷冻
Sonaco 速冻红色小辣椒 100克
缺货
€1.50
家乐牌粟米粉(玉米淀粉)420克 / Knorr Kingsford's Corn Starch 420g 家乐牌粟米粉(玉米淀粉)420克 / Knorr Kingsford's Corn Starch 420g
€2.90
八珍黑米醋 600毫升 / Pat Chun Black Rice Vinegar Sauce 600ml 八珍黑米醋 600毫升 / Pat Chun Black Rice Vinegar Sauce 600ml
€7.05
有衣花生 500克 有衣花生 500克
缺货
€2.35
生姜 1千克 / Gember Per 1KG
新鲜
生姜 1千克 / Gember Per 1KG
€6.70
新鲜蒜头(大蒜) 500克
新鲜
新鲜蒜头(大蒜) 500克
€4.35
日式米酒醋 250毫升 / Obento Rice Wine Vinegar 250ml 日式米酒醋 250毫升 / Obento Rice Wine Vinegar 250ml
€2.65
信息

Kip in gon bao saus 

Een klassiek Chinees wokgerecht met kip in een lichtpikante/zoetzure saus. 


Recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram kipfilet
  • 120 gram rauwe pinda’s met vlies (pak 500 g, Xiang Long)* of cashewnoten

Voor de marinade

  • ½ theelepel donkere sojasaus*
  • 1 eetlepel lichte sojasaus*
  • 2 eetlepels Shaoxing rijstwijn*
  • 1 theelepel donkere sesamolie*
  • 2 theelepels maïzena

Voor de saus

  • 1 theelepel donkere sojasaus*
  • 4 eetlepels lichte sojasaus*
  • ½ theelepels Chinese zwarte rijstazijn*
  • ½ theelepel donkere sesamolie*
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel water
  • ½ theelepel suiker*

Verder

  • 8 eetlepels plantaardige olie
  • 4 kleine rode pepers, ontpit en fijngesneden*
  • 1 lente-ui, in stukjes van 2 cm gesneden*
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt*
  • 6 dunne plakjes gember van ± 2 mm*

* Verkrijgbaar bij Amazing Oriental 

Bereidingswijze
De noten in een op 180˚C voorverwarmde oven 6 minuten roosteren. Daarna buiten de oven langzaam laten afkoelen. Na het roosteren het vlies verwijderen. Snijd de kipfilet in blokjes van 2,5 x 2,5 cm. Doe de kip in een kom, voeg de donkere en lichte sojasaus, rijstwijn, sesamolie en maïzena toe. Schep deze licht om en marineer de kip minstens 20 minuten in de koelkast. Voor de saus de volgende ingrediënten in een kom tot een glad papje mengen: donkere en lichte sojasaus, rijstazijn, sesamolie, maïzena, water en suiker.

Verhit een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels plantaardige olie toe en laat deze goed heet worden. Roerbak de kip tot deze halfgaar is. Dit herkent men eraan dat de kleur lichter is geworden. Haal kip eruit en zet ze daarna apart. Giet de olie uit de wok en laat ongeveer 2 eetlepels olie achter.

Zet de wok weer op het vuur en verwarm de olie. Roerbak de rode pepers ongeveer 1 minuut en voeg daarna de lente-ui, knoflook en gember toe. Na 1 minuut de kip erbij doen en daarna de saus goed door het gerecht roeren. Na 4 minuten de noten eronder scheppen en meteen op een bord serveren. Voor de groenteliefhebbers is het uiteraard mogelijk om ook hiermee naar hartelust te variëren. Zo kunt u bijvoorbeeld de paprika, de uien of de wortel in plakjes van 2x2 cm snijden en deze tegelijkertijd met de lente-ui, de knoflook en de gember toevoegen.

Tip: Serveer bij dit gerecht pandanrijst*.

Scroll to top
main product photo
宫保酱 / Kip in gon bao saus
有货