Kip Tikka Masala

Kip Tikka Masala

查看食材,轻松加入购物车

组合的产品项目
Can be Added 图片 产品 数量 价格
椰奶 165ml / Suree Coconut Milk 165ml 椰奶 165ml / Suree Coconut Milk 165ml
缺货
€0.95
生姜 1千克 / Gember Per 1KG
新鲜
生姜 1千克 / Gember Per 1KG
€6.70
新鲜蒜头(大蒜) 500克
新鲜
新鲜蒜头(大蒜) 500克
€4.35
姜黄粉 100克 姜黄粉 100克
€1.45
混合调料 100克 混合调料 100克
€2.55
孜然粉 400克 孜然粉 400克
€11.65
信息

Kip Tikka Masala 

Kip tikka masala is een Indiase curry met gemarineerde kleine stukjes kip in een kruidige, romige saus op basis van yoghurt of kokosmelk. 


Recept voor 4 personen 

Ingrediënten 

  • 500 gram kipfilet

Voor de masala pasta

  • 2 theelepels verse fijngehakte gember*
  • 2 theelepels verse fijngehakte knoflook*
  • 1 theelepel Garam masala(pot 283 g, Patak’s)*
  • 1 theelepel komijnpoeder*
  • 1 theelepel korianderpoeder*
  • ½ theelepel kurkumapoeder*
  • ½ - 1 theelepel cayenne peperpoeder* (let op: hoe meer, hoe pikanter)
  • 1 eetlepel paprikapoeder*
  • Óf ½ pot kant-en-klare Tikka Masala pasta (pot 283 g, Pataks)*

Voor de saus

  • 4 eetlepels olijfolie*
  • 5 kardemompeulen*
  • 5 cm lang kaneelpijpje*
  • 1½ ui (groente afdeling)*
  • 1 grote tomaat (groente afdeling)*
  • 1 tl tomatenpuree (blikje 140 g, Del Monte)*
  • 150 ml water
  • Enkele blaadjes verse koriander (groente afdeling)*
  • Optioneel: 200 ml yoghurt of kokosmelk (pakje 250 ml, Aroy-D)*

* Verkrijgbaar bij Amazing Oriental 

Bereidingswijze
Snijd de tomaat in kleine blokjes en snipper de uien fijn. Snijd de kip in blokjes van 2,5 cm en marineer deze met zout. Voor de masala pasta de volgende ingrediënten in een kommetje mengen: fijngehakte gember en knoflook, komijn-, koriander-, kurkuma- , cayenne peper-, garam masala- en paprikapoeder. Het geheel tot een smeuïge pasta goed omroeren.

U kunt de masala pasta ook kant-en-klaar bij ons kopen en voor dit recept gebruiken. Verhit de olie in een braadpan op middelhoog vuur. Wanneer de olie heet is, gedurende 5 seconden het kaneelpijpje en de kardemompeulen in de olie leggen en meteen weer eruit halen. De uien in de olie fruiten totdat deze bruin verkleuren, de masala pasta toevoegen en nog 1 minuut omroeren. De tomaat en tomaten puree erbij doen en na 1 minuut roeren het water toevoegen. Waneer het geheel begint te koken, de kip in de saus doen en het gerecht onder af en toe roeren 10-12 minuten laten sudderen.

De kip is gaar, wanneer men deze gemakkelijk met een scherp mes kan doorsnijden en het mes er schoon weer uitkomt.

De originele Kip Tikka Masala is nu klaar. Liefhebbers van meer saus kunnen naar eigen smaak yoghurt of kokosmelk toevoegen en nog 5 minuten door laten koken. Het gerecht op een bord scheppen en garneren met korianderblaadjes.

Tip: Serveer met heerlijke basmati rijst (pak 1 kg, Tilda) * of roti vellen (pak 320 g, Spring Home)*


Scroll to top
main product photo
Kip Tikka Masala
有货