Ingrediënten
1 liter water
2 el Doenjang sojabonenpasta (zie hieronder)
Stukje gember (2 cm x 1 cm)
1 tl suiker
Zout
200 gr tofu
100 gr champignons
1 bosui (alleen het groene gedeelte)
Methode
Breng 1 liter water aan de kook.
Schil de gember en snijd deze in dunne schijfjes. Hak ondertussen de bosui fijn. Borstel, indien nodig, zachtjes de aarde van de champignons en snijd 1 cm van het steeltje af. Snijd vervolgens de champignons in plakjes.
Snijd de tofu in blokjes van 2cm bij 2 cm.
Wanneer het water kookt, voeg je de Doenjang sojabonen pasta toe samen met de gember, suiker en champignons.
Breng op smaak met zout en serveer met de blokjes tofu en wat bosui eroverheen.
Serveersuggestie
Serveer deze soep met gekookte noedels om het tot een vullende maaltijd te maken.