Lee Kum Kee Premium Oestersaus is de beste oestersaus op de wereld*.
Gebruik het als een universele saus om te kruiden en de umami smaak van vlees en groenten naar voren te halen.
Gebruik het als een marinade, om roerbakgerechten te kruiden of als specerij. Het is de geheime saus die in beroemde gerechten als broccoli rundvlees, gebakken noedels en veel andere lekkere gerechten in Chinese restaurants gebruikt wordt.
Tips: Gebruik 1 eetlepel voor elke 100 gram vlees
Traditioneel wordt oestersaus uit de Kantonese keuken gemaakt door bouillon, getrokken van oesters, zolang in te koken tot dat er een dikke bruine saus overblijft. Daaraan worden meestal nog wat ingrediënten toegevoegd, voornamelijk voor de houdbaarheid, kleur en textuur. Tegenwoordig wordt oestersaus gedeeltelijk gemaakt van oesterextract. Om een diepere kleur te krijgen en meer smaak toe te voegen wordt er bijvoorbeeld sojasaus gebruikt. Oestersaus heeft licht vissige zoete smaak met een vleugje zeezout. Premium Oyster sauce van Lee Kum Kee heeft vanwege zijn hoge kwaliteit intensere smaak dan de gewone oestersaus. Hierdoor hoef je het minder te gebruiken.
Oestersaus wordt vooral in de Kantonese keuken gebruikt om verschillende gerechten op smaak te brengen. Oestersaus is een onmisbaar sausje. Het kan overal toegepast worden: zowel als marinade als ook als woksaus. Het kan als op het laatst toegevoegd worden aan roerbakgerechten met groente, vlees of vis.