Deze gezouten zwarte sojabonen zijn op natuurlijke wijze gefermenteerd. Ze zijn erg kruidig en zout van smaak, gebruik ze dus spaarzaam. Hoe te bereiden? Spoel de bonen eerst af onder stromend water. Vervolgens kun je ze grof hakken of fijn malen. (Roer)bak of stoom ze, rauw is het namelijk niet lekker. Je kunt deze boontjes vaak combineren met gehakte knoflook, Shaoxing rijstwijn en wat suiker. Laat je inspireren door onze verrassende recepten voor bittermeloen of gestoomde oesters met zwarte bonen.
Salted black beans oftewel tau-sie zijn gezouten, gefermenteerde sojabonen. Door de fermentatieproces worden de sojabonen zwart van kleur en gekrompen. De smaak is intens en zoutig. Andere variant van gezouten zwarte bonen wordt ook gekruid met gember.
Salted black beans wordt als een smaakmaker gebruikt voor stoom, roerbak-en wokgerechten. Vanwege de sterke en zoutige smaak wordt het aangeraden klein hoeveelheid te gebruiken en alvorens te gebruiken eerst laten weken in koud water voor ontzouten.