泰国咖喱酱 / Nittaya Curry Pasta

Nittaya Curry Pasta

查看食材,轻松加入购物车

组合的产品项目
Can be Added 图片 产品 数量 价格
鱼露 680ml / X.O. Shrimp Brand Vissaus 680ml 鱼露 680ml / X.O. Shrimp Brand Vissaus 680ml
缺货
€3.75
椰奶 165ml / Suree Coconut Milk 165ml 椰奶 165ml / Suree Coconut Milk 165ml
€0.95
精选黑糖 300克 精选黑糖 300克
€2.99
泰国绿咖喱酱 50克 / Namjai Curry Paste Green 50g 泰国绿咖喱酱 50克 / Namjai Curry Paste Green 50g
€0.99
City Fresh  急冻柠檬叶  50克
冷冻
City Fresh 急冻柠檬叶 50克
€1.20
信息


  • In 1964 creëerde mevrouw Nittaya en haar familie een unieke Thaise currypasta. Wat begon in de kleine familiekeuken, is nu uitgegroeid tot de favoriete keuze van vele luxe hotels, luchtvaartmaatschappijen, restaurants en natuurlijk in de vele thuiskeukens.
     

    Ingrediënten:
    50 gram Nittaya currypasta 
    400 gram vlees (kip, rund of garnalen)
    1 eetlepel olie
    3 eetlepels currypasta (groen, rood of Panang)
    400 ml kokosnootmelk
    2 kaffir limoenblaadjes
    5 tot 10 Thaise aubergine (snijd ze in 4 parten)
    1 ½ eetlepel vissaus
    1 ½ theelepel bruine suiker

    Garnering
    2 Spaanse pepers ( snijd ze diagonaal)
    50 gram zoete Thaise basilicum

    Bereidingswijze:

    Snijd het vlees in dunne plakken en bak tot ze gaar zijn. Doe ze in een kom en zet ze opzij voor later gebruik.

    Verhit 1 eetlepel olie in een wok (diepe pan) op matig vuur. Voeg de currypasta toe en roer de pasta goed door tot er een aromatische geur vrijkomt. Roer vervolgens 335 ml kokosnootmelk door de curry heen tot er een laagje olie aan de oppervlakte verschijnt. Doe 2 kaffir limoenbladeren en het vlees bij de curry en kook ze gedurende 3 minuten mee. Voeg de rest van de kokosnootmelk toe en breng het op smaak met bruine suiker en vissaus. Breng de curry weer aan de kook, voeg daarna de Thaise aubergines toe en laat ze meekoken gedurende 10 minuten of tot ze zacht zijn.
    Garneer de curry met zoete basilicum en rode chilli.

    serveer met pandanrijst

    Verschil tussen de currypasta’s

    Groene currypasta:
    Smaak: Scherp en kruidig, fris van smaak
    Vleessoort: zeevruchten, kip en rundvlees
    Kleur: groen door groene chilipepers

    Rode currypasta:
    Smaak: scherp en kruidig, ronder en dieper van smaak
    Vleessoort: varkensvlees, rundvlees kip en eend

    Kleur: rood door rode chilipepers

    Panang currypasta: 
    Smaak: mild
    Vleessoort: rund – of varkensvlees

    Kleur:  oranje/ roodachtig

  • Scroll to top
    main product photo
    泰国咖喱酱 / Nittaya Curry Pasta
    有货