Red curry paste is een kant -en klare rode kerrie pasta en is een kruidenmengsel van o.a. chillipeper, knoflook, citroengras, sjalotjes, laos, kaffir limoenschil en garnalenpasta. Kerrie of curry, is een in de keuken gebruikt mengsel van specerijen, en ook wel de naam voor de daarmee bereide gerechten. Rode curry is een van de populairste kruidenmengsels uit de Thaise keuken. Het is een pittige saus die snel en makkelijk te maken is. De rode kleur is afkomstig van rode pepers. In het algemeen geldt: hoe roder, hoe heter.
Deze kruidenmix is door de rode chillipeper extra pittig van smaak. De smaak van kerrie komt het beste tot zijn recht als het kruidenmengsel eerst heet gebakken wordt met bijvoorbeeld fijngesneden ui, en daarna pas de groenten of het vlees toegevoegd worden. Door toevoeging van Kokosmelk smaakt dit kerriegerecht het optimaalst Rode kerrie pasta kan heel goed met kip, varken, rund of grote garnalen bereid worden. Vegetariërs kunnen vlees vervangen met tofu.