Pavlova met vruchten

查看食材,轻松加入购物车

组合的产品项目
Can be Added 图片 产品 数量 价格
糖水龙眼罐头 565克 糖水龙眼罐头 565克
€4.60
棕榈糖粉 250克 棕榈糖粉 250克
缺货
€2.35
金钻石 荔枝糖水罐头 567克 金钻石 荔枝糖水罐头 567克
缺货
€2.50
家乐牌粟米粉(玉米淀粉)420克 / Knorr Kingsford's Corn Starch 420g 家乐牌粟米粉(玉米淀粉)420克 / Knorr Kingsford's Corn Starch 420g
€3.05
香草味香精 50ml / Jo-La Aroma Vanilla White 50ml 香草味香精 50ml / Jo-La Aroma Vanilla White 50ml
缺货
€4.20
信息

De pavlova is hét pronkstuk van de kersttafel. Een luchtige taart gemaakt van eiwitten gevuld met matchaslagroom, geserveerd met rode vruchten.



Bereidingstijd: 90 minuten. Voor 8 personen.



INGREDIENTEN


Meringue:
190g eiwitten (5 grote eieren)*
250g fijne kristalsuiker*
1 el maïzena*
2 tl appelazijn
1 tl vanille-extract

Matcha slagroom:
500 ml koude ongeklopte slagroom
2 zakjes klopfix
2 zakjes vanillesuiker
1½ el matchapoeder*

Vulling:
Aardbeien
Frambozen
Blauwe bessen
Longan*
Lychee*
Exotisch fruit*


* Verkrijgbaar bij Amazing Oriental



ZO MAAK JE HET


Voorbereiding
Maak de kom en de ballongarde vetvrij met behulp van azijn of citroensap. Voeg een snufje zout toe aan de suiker. Teken drie cirkels met een diameter van 15 cm verdeeld over twee bakpapieren.

Meringue
Split de eieren en doe de eiwitten in een aparte kom. Zorg ervoor dat de eiwitten geen eierdooiers bevatten. Mix de eieren tot er grote bellen en schuim zijn gevormd. Verhoog vervolgens de snelheid en mix tot er zachte pieken zijn gevormd.

Schep al mixend met een tussenpauze van 5 seconden de suiker erin. Mix de meringue gedurende 10 minuten totdat de suiker is opgelost. Zeef de maïzena in de meringue en vouw voorzichtig de maïzena erdoorheen tot je niks meer ervan ziet. Voeg de vanille-extract en de appelazijn toe en roer voorzichtig erdoorheen.

Verwarm de oven voor op 120⁰C. Schep het meringuebeslag op het bakpapier en bestrijk met een spatel tot aan de randen van de cirkels. Bak ze gedurende 90 minuten in de oven. Laat de pavlova’s met de deur op een kier afkoelen.

Matcha slagroom
Doe 2 à 3 eetlepels slagroom met 1½ eetlepel matchapoeder in een kommetje en roer tot het een papje wordt. Doe de klopfix in een kom en giet de overige slagroom erbij. Mix met een garde totdat er zachte pieken zijn gevormd. Voeg vervolgens de vanillesuiker en de matcha toe en mix totdat de slagroom de gewenste dikte heeft.

Vul de pavlova’s met slagroom en vruchten.

Variatietip: vervang de kristalsuiker met palmsuiker* voor een bruine kleur en mokkasmaak.


Scroll to top
main product photo
Pavlova met vruchten
有货