Pho (Vietnamese noedelsoep met rundvlees) ''Phở bò''
Ingrediënten - voor 6 personen
- 3,5 liter rundvleesbouillon (bouillonblokjes pak 75g, Bao Long)*
- 1 grote ui, in ringen gesneden*
- 6 plakjes gember*
- 1 stengel citroengras *
- 1 kaneelstokje*
- 1 tl hele zwarte peperkorrels*
- 500g rundvlees (bijvoorbeeld magere runderlapjes of rosbief), in flinterdunne reepjes gesneden
- 225g taugé, gewassen*
- 1 bosje Thaise basilicum, gewassen en alleen het blad*
- 1 bosje verse munt, gewassen en alleen het blad*
- 1 bosje verse korianderblad, gewassen fijngesneden*
- 3 verse groene chilipepers, gewassen en in dunne plakjes gesneden*
- 2 limoenen, in partjes gesneden*
- 500g droge rijstnoedels (pak 500g, Oh Ricey Rice Sticks (Pho Kho), Vina Acecook)*
Optioneel
- 250g rundvleesballetjes (zak 250g, Oriental Kitchen)
Smaakmakers
- Hoisinsaus (pot 397g, Lee Kum Kee)*
- Chilisaus (Thai Sriracha Chilli Sauce fles 342g, Suree)*
- Vissaus (fles 200ml, Suree)*
* Verkrijgbaar bij Amazing Oriental
Bereidingswijze
Bereid de rundvleesbouillon in een grote soeppan en volg daarbij de bereidingswijze op de verpakking (3,5 liter rundvleesbouillon = 3,5 liter water + 7 blokjes). Kook de bevroren rundvleesballetjes de laatste 5 minuten mee. Los de blokjes op en voeg ui, gember, citroengras, kaneel en peperkorrels toe. Breng het geheel aan de kook, doe de deksel op de pan en laat het een uur sudderen op laag vuur.
Neem een platte schaal en verdeel daarop de taugé, munt, basilicum, koriander, chilipeper en limoen. Kook de rijstnoedels kort (3 à 4 minuten) en giet het af in een vergiet. Spoel deze na met lauw water zodat het niet gaat plakken. Verdeel de noedels en het rauwe vlees gelijkmatig over zes grote soepkommen. Schenk de hete bouillon over de noedels heen. Schenk de sauzen in schaaltjes. Serveer de soepkommen met de schaal met garnering en de verschillende sauzen. Voeg garnering en saus naar wens toe aan de soep.