食材
Sate manis uit Java
Voor de marinade
- 500 gram runderlende
- 4 eetlepels palm suiker*
- 8 eetlepels ketjap manis (fles 320ml, ABC of andere Merk)*
- 2 eetlepels geraspte kokos (zak 500gr)*
- Satéstokjes (15cm of 18cm)*
Voor de saus
- 1 theelepel sambal manis voor de saus (pot 200g, Koningsvogel of andere merk)*
- 8 eetlepels ketjap manis (fles 320ml,ABC of andere Merk)*
- sap van ½ citroen*
- 3 sjalotjes*
* Verkrijgbaar bij Amazing Oriental
Bereidingswijze
Snijd het vlees in niet te kleine dobbelstenen. Maak een marinade van palm suiker, ketjap, kokos en sambal. Zorg dat de suiker goed opgelost raakt. Marineer hierin het vlees enige uren. Laat het vlees uitlekken en bewaar de marinade. Rijg het vlees aan satéstokjes. Rooster ze op de grill of barbecue bruin en gaar. Bestrijk ze daarbij regelmatig met de marinade. Maak de saus door ketjap en citroensap door elkaar te roeren. Maak de sjalotjes schoon en snipper ze ragfijn. Roer ze door de saus en giet deze saus over de satés. Serveren met pandanrijst*!
Lekker met salade!