泰式鱼饼 / Thaise viskoekjes

Thaise viskoekjes
泰国

查看食材,轻松加入购物车

组合的产品项目
Can be Added 图片 产品 数量 价格
鱼露 680ml / X.O. Shrimp Brand Vissaus 680ml 鱼露 680ml / X.O. Shrimp Brand Vissaus 680ml
€3.75
精选黑糖 300克 精选黑糖 300克
€2.99
Sonaco   速冻红色小辣椒 100克
冷冻
Sonaco 速冻红色小辣椒 100克
€1.50
City Fresh  急冻柠檬叶  50克
冷冻
City Fresh 急冻柠檬叶 50克
€1.20
生姜 1千克 / Gember Per 1KG
新鲜
生姜 1千克 / Gember Per 1KG
€6.70
椰奶 165ml / Suree Coconut Milk 165ml 椰奶 165ml / Suree Coconut Milk 165ml
€0.95
越南鱼滑 400克 / Dubble Fish Fish Filet (Cat That Lat) 400g
冷冻
越南鱼滑 400克 / Dubble Fish Fish Filet (Cat That Lat) 400g
€9.60
新鲜蒜头(大蒜) 500克
新鲜
新鲜蒜头(大蒜) 500克
€4.35
信息

Thaise viskoekjes

Thaise viskoekjes zijn niet weg te denken uit het straatbeeld van Thailand. Op elke straathoek verkoopt men viskoekjes met een eigen draai aan het recept. En het is niet lastig om ze zelf te maken! Serveer de viskoekjes met heerlijke zoete chilisaus, komkommer, verse koriander en een scheutje limoensap.


Ingrediënten

  • 500 gram witte visfilet*
  • 6 kaffir limoenbladeren (snijd ze in fijne reepjes)*
  • 3 eetlepels kokosnootmelk*
  • 3 theelepels vissaus*
  • ½ eetlepel chilipoeder*
  • ⅓ theelepel gemalen komijn*
  • ¼ theelepel gemalen koriander*
  • ½ theelepel bruine suiker*
  • 3 lente-uien*
  • 3 eetlepels gember*
  • 3 teentjes knoflook*
  • 1 rode chili (snijd ze in fijne reepjes)*
  • 1 komkommer (snijd ze in kleine blokjes)*
  • olie*
  • zoete chilisaus*

* Vekrijgbaar bij Amazing Oriental

Bereidingswijze
Maak de vis schoon en dep het zo goed mogelijk droog met keukenpapier. Snijd de vis in stukken en plaats ze in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan gedurende 30 seconden.
Doe de kokosnootmelk, de vissaus, de chilipoeder, de komijn, de gemalen koriander en de bruine suiker in een kommetje en meng ze goed doorelkaar. Voeg vervolgens de kruidenmengsel toe in de keukenmachine. Voeg daarna de limoenbladeren, de lente-uitjes, de gember en de chili toe. Zet de keukenmachine aan totdat er een dikke vispasta ontstaat.

Neem een hoeveelheid vispasta in je handen (ter grootte van een golfbal). Maak kleine balletjes doorronddraaiende bewegingen met je handen te maken. Vervolgens maak je platte koekjes van ongeveer 1 cm en plaats ze op een plat bord. Wanneer de koekjes te vochtig zijn, voeg een kleine hoeveelheid meel of broodkruimels toe aan de mix.

Tip: om plakken te voorkomen is het verstandig om je vingers voortdurend vochtig te maken met koud water.

Laat de viskoekjes afgedekt in de koelkast opstijven gedurende 15 minuten. Verhit een laagje olie van ongeveer 1 cm in een pan. Plaats de viskoekjes in de pan en bak ze aan beide kanten goudbruin gedurende 1 minuut. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
Serveer de viskoekjes met de fijngesneden komkommer en zoete chili saus.

Tip: maak de vispasta 24 uur van te voren,  bedek de schaal met keukenfolie en zet die in de koelkast.

Scroll to top
main product photo
泰式鱼饼 / Thaise viskoekjes
有货