Zalm met sake
Ingrediënten
- 2 moten zalm (zonder graat)
- Bosje koriander*
Voor de marinade
- 2 eetlepels saké (fles 375ml, Gekkeikan)*
- 2 eetlepels Worchestersaus (fles 290ml, Lea & Perrins)*
- 1 eetlepel kecap asin ‘ketjap zout’ (fles 320ml, ABC)*
- 1 theelepel wasabi (tube 43g, S&B)*
- 1 eetlepel plantaardige olie*
Voor de saus
- 4 eetlepels saké (fles 375ml, Gekkeikan)*
- 1 eetlepel kecap manis “ketjap zoet” (fles 320ml, ABC)*
- 1 eetlepel vissaus (fles 200ml, Suree)*
- 1 eetlepel Worchestersaus (fles 290ml, Lea & Perrins)*
- 1 theelepel wasabi (tube 43g, S&B)*
* Verkrijgbaar bij Amazing Oriental
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten voor de marinade en laat de zalmmoten hier minimaal 30 minuten in marineren. Als de vis lang genoeg gemarineerd heeft een grillpan goed heet laten worden en hierin de zalm ca. 1,5 minuut per kant grillen, daarna uit de pan nemen en in alu-folie pakken en opzij leggen.
De vis kan dan rustig nagaren. Intussen voor het maken van de saus eerst de saké in een pannetje aan de kook brengen en de alcohol even laten verdampen, dan de rest van de ingrediënten toevoegen, aan de kook brengen en iets laten indikken. Serveren met mihoen of rijst, een beetje van de saus en rijkelijk bestrooien met de gehakte koriander. Lekker met een salade of roergebakken groenten.