豆豉苦瓜牛肉 / Bittermeloen met rundvlees in zwarte bonensaus

查看食材,轻松加入购物车

组合的产品项目
Can be Added 图片 产品 数量 价格
棕榈糖 250克 / Wayang Gula Jawa (Javaanse suiker) 250g 棕榈糖 250克 / Wayang Gula Jawa (Javaanse suiker) 250g
€4.15
黑胡椒 50g / Asli Zwarte Peper Heel 50g 黑胡椒 50g / Asli Zwarte Peper Heel 50g
€2.35
新鲜苦瓜 500克
新鲜
新鲜苦瓜 500克
€5.75
美珍芝麻油 125毫升 美珍芝麻油 125毫升
€3.15
李锦记 特级生抽 150毫升 李锦记 特级生抽 150毫升
€1.85
家乐牌粟米粉(玉米淀粉)420克 / Knorr Kingsford's Corn Starch 420g 家乐牌粟米粉(玉米淀粉)420克 / Knorr Kingsford's Corn Starch 420g
€3.05
美珍原油豆豉 250g / Mee Chun Salted Black Bean 250 g 美珍原油豆豉 250g / Mee Chun Salted Black Bean 250 g
€2.30
生姜 1千克 / Gember Per 1KG
新鲜
生姜 1千克 / Gember Per 1KG
€6.70
新鲜蒜头(大蒜) 500克
新鲜
新鲜蒜头(大蒜) 500克
€4.35
信息

Bittermeloen met rundvlees in zwarte bonensaus (苦瓜牛肉) 

De bittermeloen is familie van de komkommer, maar heeft, zoals de naam al verraadt, een bittere smaak. Deze groente is erg gezond en wordt in Azië veel gebruikt in de keuken. Bittermeloen smaakt het lekkerst als je het even bakt. De combinatie bittermeloen, rundvlees en zwarte bonensaus is een traditioneel Chinees recept en is heerlijk bij witte rijst. 


Ingrediënten

  • 1 bittermeloen
  • 150 gram rundvlees
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • ½ halve ui (in plakken gesneden)
  • 2 cm gember  (fijngesneden)
  • 1 theelepel lichte sojasaus
  • 1 theelepel shaoxing rijstwijn
  • 1 theelepel aardappelzetmeel
  • 4 eetlepels olie
  • 30 ml water
  • 1 theelepel aardappelzetmeel
  • Sesamolie

Sausmix

  • 125 ml water
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel oestersaus
  • 1 eetlepel gefermenteerde zwarte sojabonen

Voorbereiding
Doe 1 eetlepel gedroogde zwarte bonen in een kommetje koud water en zet ze 5 minuten opzij. Spoel ze daarna af en de zwarte sojabonen zijn klaar voor gebruik. Met de gladde zijkant van je mes maak je de zwarte bonen plat. Halveer de bittermeloen in de lengte, verwijder de zaden en de vezelige kern. Snijd ze vervolgens in dunne plakken. Snijd het rundvlees tegendraads in waardoor het vlees malser blijft. Mix het rundvlees met de lichte sojasaus, rijstwijn en het aardappelzetmeel. Zet het opzij voor later gebruik. Snijd de gember en de knoflook fijn. Snijd de uien in plakken.
Mix in een kom 125 ml water, de zwarte peper, de suiker, de oestersaus en de zwarte sojabonen.

Bereidingswijze
Verhit 2 eetlepels olie in een wok op matig vuur, roerbak de gember en de knoflook voor 1 minuut tot er een aromatische geur vrijkomt. Voeg vervolgens het rundvlees toe en schroei het vlees aan beide kanten dicht. Bak het rundvlees niet te gaar. Schep het vlees eruit en zet het opzij voor later gebruik.

Verhit nogmaals 2 eetlepels in de wok op matig vuur, voeg de gesneden bittermeloen en de uien toe en roerbak ze gedurende 3 minuten. Giet vervolgens de sausmix erbij, dek de wok af met een deksel en laat het sudderen totdat de bittermeloen zacht en gaar is. Doe het rundvlees weer terug in de wok en bak ze weer op met de groente. Draai het vuur naar de laagste stand en meng vervolgens het aardappelzetmeel in een kopje met een beetje koud water tot er een romige vloeistof wordt gevormd. Voeg het aardappelzetmeel toe aan de saus en roer goed door tot er een dikke mengsel ontstaat.  Besprenkel het gerecht met sesamolie.

Voor een extra smaak in het gerecht voeg gesneden chilipeper toe.

Scroll to top
main product photo
豆豉苦瓜牛肉 / Bittermeloen met rundvlees in zwarte bonensaus
有货