Recept voor 16 mini rundburgers
Ingrediënten
- 750 gram lendebiefstuk
- 16 mini broodjes
- 16 kleine slablaadjes
- 4 tomaten in plakjes
- 4 sjalotten
Marinade
- 3 eetlepels oestersaus*
- 6 eetlepels Char siu saus*
- Peper naar smaak toevoegen
Sauzen
- Meng 1 theelepel chili-knoflooksaus* met 2 eetlepels mayonaise
- Meng 1 theelepel chili-bonensaus*, 2 eetlepels ketchup en een theelepel vers geperst citroensap
Bereidingswijze
Marineer de steak en zet het opzij voor 30 minuten.
Snijd de tomaten en de uien in dunne plakken. Was de sla en laat het goed uitlekken.
Barbecue of grill de steak gedurende 2 minuten aan elke zijde.
Laat de steak rusten gedurende 10 minuten op een voorverwarmd bord en dek het af met aluminiumfolie. Snijd het vlees in dunne plakken.
Snijd de broodjes doormidden en grill de onderkant van de broodjes licht bruin.
Neem de onderkant van het broodje plaats daarop een tomaat, 3 stukjes vlees, de uien, een stukje slablad en saus. Pin het broodje vast met een satéstokje.
Vond je dit een leuk recept? Deel hem dan met je vrienden!