北京烤鸭春饼 / Pekingeend met flensjes

Pekingeend is een eeuwenoud Chinees gerecht, dat ooit alleen opgediend werd voor de keizer. Tegenwoordig is het in vrijwel elk Chinees restaurant te vinden. Het eend wordt geroosterd, waardoor het een dunne, krokante vel krijgt. Vaak wordt het geserveerd met veel vel en weinig vlees. Heerlijk in een flensje! 

4 人
中国香港
食材
4 人
  • ca. 600 gram Pekingeend
  • 16 Pekingeend-flensjes
  • 4 stengels lente-ui
  • ½ komkommer
  • Hoisinsaus

Overige benodigdheden

  • Stoompan
将食材添加到购物车

查看食材,轻松加入购物车

组合的产品项目
Can be Added 图片 产品 数量 价格
启记烧鸭 整只 1300克
冷冻
启记烧鸭 整只 1300克
€26.55
家乐宝 速冻片皮鸭皮  918克
冷冻
家乐宝 速冻片皮鸭皮 918克
€11.70
铝蒸锅 26cm / Diamond Stoompan 26Cm 铝蒸锅 26cm / Diamond Stoompan 26Cm
€60.55
李锦记 海鲜酱 397克 李锦记 海鲜酱 397克
€3.40
信息

Bereidingswijze:

  1. Haal de eend een avond van te voren uit de diepvries en laat het ontdooien in de koelkast.
  2. Snijd de lente-ui en kommer in de lengte en maak er dunne repen van. Leg ze op een klein bordje en zet het even weg in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 200-210 ºC. Leg de eend in een ovenbestendige schaal en rooster het gedurende 30 à 35 minuten. Het vel dient goudbruin te kleuren, zodat het lekker krokant is.
  4. Terwijl de eend in de oven zit, vul je de stoompan met water en breng je deze aan de kook.
  5. Leg de bevroren flensjes op een bord en zet dit in een verdieping van de stoompan. Stoom deze in 10 minuten gaar op laag vuur.
  6. Zodra de eend klaar is, haal je deze uit de oven en laat je het een paar minuten staan. Vervolgens snijd je de eend met een scherp mes in dunne stukken.
  7. Serveer dit op een warm bord. Doe de saus in een kommetje. Het gerecht is klaar om te serveren

Serveren:
Elke gast dient zijn eigen flensje te rollen. Je gaat als volgt te werk:

  1. Leg een flensje op je bord. Bestrijk het dun met hoisinsaus.
  2. Neem 1 à 2 reepjes eend, en leg dit in het midden in één lijn. Doe hetzelfde met de lente-ui en komkommer.
  3. Vouw de zijkanten van het flensje naar binnen en rol het geheel op.
  4. Zorg dat de naad aan de bovenkant zit.
Scroll to top
main product photo
北京烤鸭春饼 / Pekingeend met flensjes
有货