Korea Stone Bowl Dol Bibimki With Hoop D-160mm
- 订购满 39欧免运费
- 正宗的亚洲A级品牌
- 可使用iDeal、信用卡或微信安全支付
Maak je Koreaanse avond compleet met de dolsot! Een dolsot (돌솥) is een Koreaanse graniet stenen kom die gebruikt wordt in de Koreaanse keuken en vooral voor dolsot bibimbap en jigae (stoofschotels). De dolsot houdt de warmte goed vast en is geheel van natuurlijk materiaal gemaakt. 
Koreaanse gerechten smaken nog authentieker wanneer ze geserveerd worden uit een traditionele kom. Om nog jaren lang te genieten van je dolsot volgen hieronder een aantal tips.
 
Bij het eerste gebruik
1. Vul de dolsot met water en een eetlepel zout. Verhit de dolsot op laag vuur en verhoogt geleidelijk de temperatuur. Laat het water gedurende 10 minuten sudderen.
2. Giet het water uit en veeg de kom af met een stuk keukenpapier. De kom absorbeert het resterende water. Als de kom volledig droog is, borstel de binnenkant met sesamolie, totdat de kom de olie niet meer absorbeert.
3. Verwijder de overtollige sesamolie met keukenpapier. De dolsot is klaar voor gebruik. Met dit proces creëer je een natuurlijke antiaanbaklaag.
Wassen
Voeg 1 eetlepel grove zeezout in de kom en vul de kom met kokend water. Gebruik een borstel om deze schoon te maken. Naast zout kun je ook citroen en of azijn gebruiken. Laat de dolsot in het afdruiprek opdrogen en smeer daarna de binnenkant in met sesamolie. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen, het materiaal neemt namelijk alles op.
温馨提示 : 别忘订购韩国石头饭木制底托! 这样可以保护您的餐桌免受高温的石头碗烧损。
 
                
