Bibimbap: gemixte rijst

Bibimbap is een Koreaans rijstgerecht in een (stenen) kom, gemixt met verschillende ingrediënten. Meng alles door elkaar vóór consumptie! 


Recept voor 4 personen 



Ingrediënten

  • 200g wortelen, in fijne reepjes
  • 250g verse spinazie
  • 4 eieren (spiegelei)
  • 750g witte rijst *
  • 400g sliced beef *
  • 125ml bulgogisaus (Koreaanse BBQ-saus) *
  • 200g taugé (blancheren en laten uitlekken)*
  • 4 shiitake paddenstoelen (in dunne reepjes) *
  • 1 el sesamzaden *
  • Sesamolie *
  • Olie *

Gochujangpasta

  • 2 el gochujang basissaus *
  • 1 tl knoflook (fijngesneden) *
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes *
  • 1 el sesamolie *
  • 1 el suiker
  • 1 el water
  • 1 tl appelazijn

* Verkrijgbaar in onze webshop


Voorbereiding

Bulgogi
Haal de ontdooide sliced beef uit de verpakking en marineer het met 125 ml bulgogisaus gedurende een half uur.


Shiitake paddenstoelen
Doe de gedroogde shiitake paddenstoelen in een kom en giet kokend water erover heen, laat ze gedurende 30 minuten weken tot de shiitake paddenstoelen zacht zijn geworden. Snijd de harde stukken van de steel weg. Knijp de paddenstoelen voorzichtig uit en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de shiitake paddenstoelen in dunne reepjes.


Rijst
Doe de rijstkorrels in een rijstkoker * en vul de pan tot de helft met water. Met je vingers draai je zachtjes rondjes in het water totdat het water troebel wordt. Schenk boven de gootsteen het water uit en houd met de handpalm de rijst tegen. Herhaal dit proces drie tot vier keer totdat het water helder wordt. Vul de rijstkoker pan met anderhalf keer zoveel water als de rijst of totdat de rijst ongeveer één tot anderhalf vingerkootje onder water staat.


Sesamzaden
Doe in een pan (zonder olie) 1 eetlepel sesamzaden. Rooster de zaden gedurende twee minuten en zet ze daarna apart of gebruik kant-en-klare sesamzaden die al geroosterd zijn.


Bereidingswijze

Verhit een beetje olie in de pan en voeg de wortelen toe en roerbak ze op een hoge vuur gaar. Besprenkel de wortelen met wat sesamolie en een snufje zout en zet ze daarna apart. Bak apart van elkaar de spinazie en de taugé op dezelfde manier als hierboven beschreven.



Verhit een beetje olie in de pan en roerbak de bulgogi en de shiitake paddenstoelen apart van elkaar. Roerbak dit op een hoog vuur totdat ze gaar zijn. Zet ze daarna apart in een kom.



Doe in een middelgrote (voorverhitte) kom 2 schepjes rijst en plaats op de rijst de bulgogi en de groenten. Plaats elk ingrediënt in een ronde vorm, zodat alle kleuren prachtig zijn uitgestald, plaats vervolgens het spiegelei boven op het gerecht. Strooi de sesamzaden over het gerecht heen. Mix alle ingrediënten samen met gochujangpasta. 



Vind je dit een leuk recept? Deel hem dan met je vrienden!

  • Artikelnummer: REC7
  • Herkomst: Korea
  • In voorraad