Bibimbap: gemixte rijst

Bibimbap is een Koreaans rijstgerecht in een (stenen) kom, gemixt met verschillende ingrediënten. Meng alles door elkaar vóór consumptie! 

4 personen
Korea
Ingrediënten
Op basis van 4 personen
  • 200g wortelen, in fijne reepjes
  • 250g verse spinazie
  • 4 eieren (spiegelei)
  • 750g witte rijst 
  • 400g sliced beef 
  • 125ml bulgogisaus (Koreaanse BBQ-saus) 
  • 200g taugé (blancheren en laten uitlekken)
  • 4 shiitake paddenstoelen (in dunne reepjes) 
  • 1 el sesamzaden 
  • Sesamolie 
  • Olie 

Gochujangpasta

  • 2 el gochujang basissaus 
  • 1 tl knoflook (fijngesneden) 
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes 
  • 1 el sesamolie 
  • 1 el suiker
  • 1 el water
  • 1 tl appelazijn
Voeg ingrediënten toe aan winkelwagen

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Fresh Asia Bevroren Rundvlees Plakjes 400g
Diepvries
Fresh Asia Bevroren Rundvlees Plakjes 400g
€ 12,05
Verse Knoflook 500g
Vers
Verse Knoflook 500g
€ 4,35
Double Pagoda Geroosterde Witte Sesamzaden 60g Double Pagoda Geroosterde Witte Sesamzaden 60g
€ 3,85
Chung Jung One Bulgogi Marinade voor Rundvlees 280g Chung Jung One Bulgogi Marinade voor Rundvlees 280g
€ 2,50
Golden Diamond Pandan hele Rijstkorrels 1kg Golden Diamond Pandan hele Rijstkorrels 1kg
€ 3,50
Furui Gedroogde Paddestoelen (gesneden) 100g Furui Gedroogde Paddestoelen (gesneden) 100g
€ 3,50
O'Food Gochujang Hete Peper Pasta 500g O'Food Gochujang Hete Peper Pasta 500g
Niet op voorraad
€ 5,80
Informatie
  1. Bulgogi
    Haal de ontdooide sliced beef uit de verpakking en marineer het met 125 ml bulgogisaus gedurende een half uur.

  2. Shiitake paddenstoelen
    Doe de gedroogde shiitake paddenstoelen in een kom en giet kokend water erover heen, laat ze gedurende 30 minuten weken tot de shiitake paddenstoelen zacht zijn geworden. Snijd de harde stukken van de steel weg. Knijp de paddenstoelen voorzichtig uit en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de shiitake paddenstoelen in dunne reepjes.

  3. Rijst
    Doe de rijstkorrels in een rijstkoker en vul de pan tot de helft met water. Met je vingers draai je zachtjes rondjes in het water totdat het water troebel wordt. Schenk boven de gootsteen het water uit en houd met de handpalm de rijst tegen. Herhaal dit proces drie tot vier keer totdat het water helder wordt. Vul de rijstkoker pan met anderhalf keer zoveel water als de rijst of totdat de rijst ongeveer één tot anderhalf vingerkootje onder water staat.

  4. Sesamzaden
    Doe in een pan (zonder olie) 1 eetlepel sesamzaden. Rooster de zaden gedurende twee minuten en zet ze daarna apart of gebruik kant-en-klare sesamzaden die al geroosterd zijn.

  5. Bereidingswijze
    Verhit een beetje olie in de pan en voeg de wortelen toe en roerbak ze op een hoge vuur gaar. Besprenkel de wortelen met wat sesamolie en een snufje zout en zet ze daarna apart. Bak apart van elkaar de spinazie en de taugé op dezelfde manier als hierboven beschreven.

  6. Verhit een beetje olie in de pan en roerbak de bulgogi en de shiitake paddenstoelen apart van elkaar. Roerbak dit op een hoog vuur totdat ze gaar zijn. Zet ze daarna apart in een kom.

  7. Doe in een middelgrote (voorverhitte) kom 2 schepjes rijst en plaats op de rijst de bulgogi en de groenten. Plaats elk ingrediënt in een ronde vorm, zodat alle kleuren prachtig zijn uitgestald, plaats vervolgens het spiegelei boven op het gerecht. Strooi de sesamzaden over het gerecht heen. Mix alle ingrediënten samen met gochujangpasta. 
Scroll to top
main product photo
Bibimbap: gemixte rijst
Op voorraad