Speklapjes met gebakken rijst

Information

Ingrediënten

300 gram ongekookte rijst 
4 speklapjes
1 el Koreaanse Bulgogi saus & marinade pork (zie hieronder)
4 el sojasaus
1 el Gochujang Koreaanse chilisaus
200 gram doperwten
3 wortels, gesneden in blokjes
1 prei, gesneden in halve ringen
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt 
½ chilipeper, fijngehakt

Methode

Marineer de speklappen en laat een uur liggen. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Bak de ui, knoflook en chilipeper enkele minuten in de pan. Voeg daarna geleidelijk de prei, wortel en doperwten in de pan toe. Maak een mengsel van sojasaus en chilisaus. Voeg het mengsel bij de groenten en voeg daarna de rijst toe. Roerbak nog even tot het geheel goed warm is en alles bedekt is met de saus. Bak deze in een pan totdat ze gaar zijn. Verdeel de gebakken rijst met speklapjes over 4 borden.

Scroll to top
main product photo
Speklapjes met gebakken rijst
In stock