Beef Curry met Pompoen
Een kruidige rundvleescurry met pompoen. Door het toevoegen van pompoen is de curry minder kruidig en pittig, maar wordt de saus wel voller en rijker van smaak. In plaats van rundvlees kun je natuurlijk ook kip of vis gebruiken. De curry smaakt heerlijk bij geurig gestoomde jasmijnrijst.
Recept voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 pakje Nanyang Curry Paste*
- 700 ml kokosmelk*
- 2 pond rundvlees, in dunne plakjes gesneden
- 2-3 eetlepels plantaardige olie*
- 2 eetlepels vissaus*
- 1/2 theelepel suiker*
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 12 kaffir limoenblaadjes*
- 3 kopjes in blokjes gesneden pompoen of Kabocha pompoen*
Optioneel
- 1 stokbrood, in stukjes gesneden
- Gestoomde rijst*
* Verkrijgbaar bij Amazing Oriental
Bereidingswijze
Meng de plantaardige olie, de rode kerriepasta en 4 eetlepels kokosmelk bij elkaar in een kleine kom. Roerbak de mengsel van curry paste in een wok op middelhoog vuur tot het gaat geuren.Voeg het rundvlees toe en verhit het vlees al tossend in de pan. Laat het koken voor ongeveer 1 minuut en doe het vlees daarna in de kokosmelk, vissaus, suiker, paprikapoeder en kaffirblaadjes. Roer alles goed door elkaar.
Alles aan de kook brengen en het vuur daarna laag brengen. Laat het 10-12 minuten koken, voeg de pompoen toe en bak alles door gedurende 4-5 minuten.
TIP:
Warm serveren met rijst of stokbrood