Gebakken rijstnoedels met rundvlees

Gebakken rijstnoedels met rundvlees

View the ingredients and easily add them to your shopping cart.

Grouped product items
Can be Added Image Product Qty Price
Fresh Spring Onions per bunch
Fresh
Fresh Spring Onions per bunch
Out of stock
€1.50
Lee Kum Kee Premium Oyster Sauce 255g Lee Kum Kee Premium Oyster Sauce 255g
€4.65
Chee Seng Pure Sesame Oil 160ml
Sale 29%
Chee Seng Pure Sesame Oil 160ml
Special Price €2.49 Regular Price €3.50
Lee Kum Kee Premium Dark Soy Sauce 500ml Lee Kum Kee Premium Dark Soy Sauce 500ml
€3.15
Lee Kum Kee Premium Soy Sauce Light 150ml Lee Kum Kee Premium Soy Sauce Light 150ml
€1.85
Fresh Ginger per kg
Fresh
Fresh Ginger per kg
€6.70
Fresh Garlic 500g
Fresh
Fresh Garlic 500g
€4.35
Vifon Banh Pho Kho Dried Rice Noodle 400g Vifon Banh Pho Kho Dried Rice Noodle 400g
€3.05
Chef Kok Shaoxing Cooking Wine 15% Alcohol 150ml
Alcohol
Chef Kok Shaoxing Cooking Wine 15% Alcohol 150ml
€1.40
Information

Een typisch Kantonees gerecht: gebakken rijstnoedels met rundvlees. Met enkele ingrediënten zet je een heerlijke maaltijd op tafel!

Bereidingstijd: 20-30 minuten. Voor 4 personen.


Ingrediënten 

375 gr gedroogde rijstnoedels*
300 gr rundvlees
200 gr taugé*
1 el sesamolie*
2 teentjes knoflook* (fijngesneden)
5 plakjes gember* (fijngesneden)
1 grote ui*
2 lente-uien*

Marinade

2 el lichte sojasaus*
1 el Shaoxing rijstwijn*
1 el maiszetmeel*
¼ el witte peper*
1 el olie

Sausmix

2 el lichte sojasaus*
2 el donkere sojasaus*
1 el knoflook*
2 tl oestersaus*
¼ tl suiker*
¼ tl witte peper*
½ tl zout*

* Verkrijgbaar bij Amazing Oriental 

Bereidingswijze
1.Snijd de lente-uien in twee delen. Het witte gedeelte in fijne repen en het groene gedeelte in ringen. Snijd de gember in fijne reepjes, de knoflook en de uien in plakjes.

2.Snijd het rundvlees in plakken. Voeg de marinade aan het rundvlees toe. Meng de ingrediënten goed door elkaar. Zet het opzij gedurende 15 minuten.

3.Giet kokend water toe aan de rijstnoedels en laat het gedurende 10 minuten weken tot ze zacht zijn. Maak de noedels los met behulp van een eetstokje.

4.Doe de rijstnoedels in een vergiet en spoel de noedels af met koud water. Voeg 1 eetlepel donkere sojasaus toe, meng het goed door de noedels heen. Voeg vervolgens 1 eetlepel olie toe aan de noedels om plakken te voorkomen.

5.Verhit 2 eetlepel olie in een wok. Voeg het rundvlees toe en roerbak het vlees gedurende 1 minuut. Schep het vlees eruit en zet het opzij. Verhit nogmaals olie in de wok. Voeg de uien toe en roerbak op middelhoog vuur totdat de uien zacht zijn geworden. Voeg vervolgens de knoflook, de gember en de witte gedeelte van de lente-uien toe. Bak alles goed op.


6.Voeg de rijstnoedels toe aan de wok. Gebruik een paar eetstokjes om de noedels los te maken en met een spatel meng je de ingrediënten door de noedels heen. Voeg de taugé toe gevolgd door een beetje olie om plakken te voorkomen.

7.Meng de sausmix in een kom. Voeg daarna de saus toe en bak alles goed op.
Voeg vervolgens het rundvlees en breng het op smaak met een scheutje sesamolie. Strooi het groene gedeelte van de lente-uien over het gerecht heen.

Scroll to top
main product photo
Gebakken rijstnoedels met rundvlees
In stock