Cha Lua / Gio Lua: Vietnamese varkensworst

Vietnam

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Knorr Kingsford's Maïszetmeel 420g Knorr Kingsford's Maïszetmeel 420g
€ 3,05
Wiko Zeezout 100g Wiko Zeezout 100g
Niet op voorraad
€ 2,30
City Fresh Bevroren Bananen Bladeren 454g
Diepvries
City Fresh Bevroren Bananen Bladeren 454g
€ 3,00
Diamond Aluminium Stoompan 22cm Diamond Aluminium Stoompan 22cm
€ 39,85
Verse Knoflook 500g
Vers
Verse Knoflook 500g
€ 4,35
Squid Brand Vissaus 300ml Squid Brand Vissaus 300ml
€ 1,99
Van Gilse Kristal Suiker 1kg Van Gilse Kristal Suiker 1kg
€ 1,80
Sure Rich Bakpoeder 454g Sure Rich Bakpoeder 454g
€ 2,32
Informatie

Bereidingstijd: 30 minuten


Kooktijd: 30 minuten


Rusttijd: 4 uur



Chả lụa, ook wel giò lụa, is een bekende grote worst uit Vietnam, gemaakt van varkensvlees en gewikkeld in bananenblad. Het is een absolute must-have tijdens het Vietnamees Nieuwjaar (Tet), maar deze worst wordt gedurende het hele jaar ook gebruikt in talrijke Vietnamese gerechten zoals bánh cuốn, bánh mì en xôi.



INGREDIËNTEN VOOR 1 WORST

  • 500g varkensvlees*
  • 1 knoflookteentje
  • 15g maizena
  • 1 tl zout
  • 1 tl suiker
  • 2 el vissaus
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl gemalen peper
  • 50 ml ijswater
  • 4 bananenbladeren
  • Olie

Keukenbenodigdheden:

  • Blender
  • Vershoudfolie
  • Keukentouw
  • Stoompan

BEREIDINGSWIJZE


Snijd het vlees in stukken en pel het knoflookteentje. Doe alles in een blender voor ongeveer 2 minuten, totdat het varkensvlees heel fijn gehakt is.



Meng het ijswater, de vissaus, zout, suiker, gemalen peper, maïzena en bakpoeder in een kom. Giet het vervolgens in de blender met het gehakte vlees, en blend alles nog twee minuten. Het gehakte vlees wordt dan erg plakkerig en deegachtig.



Knip twee stukken vershoudfolie van 40 centimeter lang. Kruis ze op je werkblad. Bedek de folie met olie zodat het vlees niet eraan blijft plakken. Doe het gehakte vlees op de folie en rol het vervolgens op. Sluit de uiteinden van de folie door ze aan te draaien. Rol het verpakte vlees op het werkblad zodat het de vorm krijgt van een grote worst. Leg het in een bakje en zet het in de vriezer voor 2 uur.



Laat intussen de bananenbladeren ontdooien, was ze en veeg ze vervolgens droog. Leg de bladeren op je werkblad en smeer olie op het oppervlak van het blad dat in contact komt met het vlees. Haal het vlees na 2 uur uit de vriezer en leg het op de bananenbladeren. Verpak het stevig als een cadeau en bind het vast met een keukentouw. Pak alles stevig in met vershoudfolie en bind het vast met keukentouw.



Kook de cha lua 30 minuten in een stoompan op medium vuur. Zet het vuur uit en laat de worst rustig 2 uur afkoelen in de pan met de deksel erop.



Snijd de cha lua in plakjes of staafjes en serveer!



*Variatietip


In plaats van varkensvlees kun je ook rundvlees gebruiken.



Heb je haast?


Bespaar dan tijd en bestel onze kant-en-klare cha lua en gio lua!

Scroll to top
main product photo
Cha Lua / Gio Lua: Vietnamese varkensworst
Op voorraad