Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 4-6
INGREDIËNTEN
- 420g Char kway teow
- 200g Bom Mie Asli
- 10 gepelde garnalen
- 1 cm dikke gember
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 3 gedroogde Chinese worst
- 6 visballen
- 400g taugé
- 2 eieren
- 2 el olie
- 2 tl sesamolie (optioneel)
- 3 lente-uien
Sausmix:
- 6 el kecap manis
- 3 tl lichte sojasaus
- 2 el donkere sojasaus
- 2 tl oestersaus
- 60ml water
ZO MAAK JE HET
Snijd de Chinese worst in dunne plakjes en elke visbal in 4 parten. Snijd de gember en de sjalotjes in dunne repen, en hak de knoflook fijn. Ontdooi de garnalen en dep het goed droog, maak vervolgens een diepe inkeping in de rug van de garnalen.
Breng een pan met water aan de kook. Zodra het water kookt, voeg je de noedels toe. Maak ze daarna los en haal vervolgens de noedels na een minuut eruit. Spoel de noedels af met koud water en laat het uitlekken.
Haal de char kway teow uit de verpakking en leg het op een bord. Dek het af met magnetronfolie en verwarm 1½ minuut in de magnetron op 900 watt. Maak het daarna los.
Verwarm wat olie in een pan. Voeg de plakjes Chinese worst toe en bak het voor een minuut. Schep ze daarna eruit.
Draai het vuur naar medium hoog en voeg de rijststicks toe. Voeg vervolgens de sjalotjes, de knoflook en de gember toe, bak het op zodat de smaken goed vrijkomen. Doe de bom mie asli erbij en meng alles goed door elkaar. Voeg vervolgens 30 ml water toe en schep het nogmaals goed om. Giet daarna de sausmix erbij en meng het weer goed door elkaar.
Duw de noedels naar 1 kant, voeg de garnalen toe en roerbak de garnalen snel gaar. Voeg daarna de gebakken Chinese worst en de visballen toe en meng alles weer door elkaar.
Duw de noedels weer opzij. Giet een scheutje olie in de pan en giet de eieren erin. Laat de eieren een beetje stollen en meng vervolgens weer door elkaar. Doe de taugé en de lente-uien erbij en voeg zo nodig wat extra vocht toe. Besprenkel tot slot de sesamolie eroverheen en meng alles weer door elkaar.