Choi sam met oestersaus

Choi sam is een Chinese groente met een knapperige, sappige structuur. Het smaakt pittiger dan paksoi en is makkelijk te bereiden (zowel koken als roerbakken). 





GEKOOKTE CHOI SAM

  • 750g choi sam*
  • 2 el olie
  • 2 tl zout
  • 3 el oestersaus*

* Verkrijgbaar bij Amazing Oriental 



Bereidingswijze
De groente goed wassen en uit laten lekken. Verwijder vervolgens het onderste deel van de stengel, zodat de stukken die gebruikt worden een lengte hebben van ongeveer 15 cm. Breng in een pan een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg hier de olie en het zout aan toe en kook de groente gedurende 4 minuten gaar of totdat het uiteindes van de stengels niet meer wit, maar doorzichtig van kleur zijn geworden. Leg de Choi Sam op een bord om te serveren en verdeel hierover de oestersaus.





GEROERBAKTE CHOI SAM

  • 750g choi sam*
  • 2 el olie
  • 2 tenen knoflook*
  • 100 ml groentebouillon
  • 2 el Shaoxing rijstwijn*
  • 3 el oestersaus *
  • 1 el aardappelzetmeel
  • 3 el water

* Verkrijgbaar bij Amazing Oriental 



Bereidingswijze
De Choi Sam goed wassen, uit laten lekken en in stukken van ongeveer 10 cm snijden. De stengels apart houden van de bladeren. Verhit de olie in de wok en bak de knoflook even aan, zonder dat deze bruin wordt. Doe de Choi Sam stengels in de wok, schep deze een paar keer om en giet vervolgens de bouillon erbij. Laat dit twee minuten koken, voeg de blaadjes en de oestersaus toe en roer een paar keer om. 

Meng in een kommetje 1 eetlepel aardappelzetmeel en 3 eetlepels water tot er een romige vloeistof wordt gevormd. Voeg vervolgens het mengsel in de wok en roer totdat de saus is gebonden. De aangegeven tijden kunnen worden aangepast al naar gelang men meer van knapperige of juist zachtere groente houdt.

Het gerecht smaakt het beste wanneer het direct geserveerd wordt en is heerlijk in combinatie met pandanrijst.

  • Artikelnummer: REC19
  • Herkomst: China
  • In voorraad