Visballen in currysaus

Ingrediënten


200g visballen
50g gele curry pasta
50 ml kokosnootmelk
Zout en suiker, naar smaak
1 limoengras
2 limoenbladeren
2 teentjes knoflook
1 ui
Viscurrypoeder:
2 el gedroogde koriander
½ el venkelzaad
4 gedroogde rode pepers
2 tl fenegriekzaad
1 tl zwarte peper
2 tl kurkuma (koenjit)

Zo maak je het


Maal de specerijen fijn en zet het opzij. Kneus de limoengras en snijd de knoflook en de uien fijn.

Verwarm olie in een pan. Voeg de limoengras, de limoenbladeren, de knoflook en de uien toe aan de pan. Roerbak tot het geurig wordt.

Viscurrypoeder
Meng de koriander, de venkelzaad, gedroogde pepers, fenegriekzaad, zwarte peper en de kurkuma in een kom. Zet het opzij.

Voeg vervolgens de curry pasta en een ½ theelepel van de viscurrypoeder toe.

Doe daarna de visballen en het water erbij en breng het tot kook gedurende 5 minuten.

Voeg als laatste de kokosnootmelk toe en breng het nogmaals tot kook gedurende 3 minuten.



Tip: Voor de authentieke viscurry gebruikt men een mix van verschillende specerijen. Meng het goed en bewaar dit in een goed afsluitbaar potje.

  • Artikelnummer: REC113
  • Herkomst: Singapore
  • In voorraad