Garnalenbal gevuld met kwartelei 黃金炸蝦鵪鶉蛋

Gefrituurde garnalen met een kern van kwartelei. 

Ingrediënten

* Verkrijgbaar in onze webshop

Bereidingswijze

Breng in een steelpan de kwarteleieren tot kook, zodra het water gaat koken draai het vuur omlaag en laat ze hard koken in 5 minuten. Haal de eieren van het vuur en laat ze schrikken in koud water. Pel de eieren en zet ze opzij. Snijd de waterkastanjes in dunne plakken en hak ze vervolgens ook fijn.

Ontdooi de garnalen. Sla met de platte kant van je hakmes de garnalen plat. Gebruik vervolgens de achterkant van je mes om de garnalen fijn te stampen en los te maken. Door het fijnstampen van de garnalen krijg je een kleverige structuur. Voeg de waterkastanjes, de lente-uien, de gember, de sojasaus, de rijstwijn, de suiker, de sesamolie, de witte peper, het ei en het aardappelzetmeel toe. Meng alles goed doorelkaar en maak er één grote bal van. Pak het garnalenmengsel met beide handen vast en gooi ter hoogte van 10 cm de bal  weer terug  in de kom. Herhaal dit ongeveer 50 keer. Het gooien zorgt ervoor dat het mengsel elastisch en tegelijkertijd ook luchtig en zacht wordt.

 

Schep steeds 1 eetlepel garnalenmengsel uit de kom en maak er ballen van . Neem een bal in je handen en druk het ei in het garnalenmengsel. Bedek het ei geheel met het garnalenmengsel.

   

Haal de garnalenbal vervolgens door de panko. Zorg ervoor dat de bal geheel is bedekt met panko.

   

Herhaal dit met de rest van de garnalenballen. Verwarm de frituurpan naar 170 graden en frituur de garnalenballen in kleine hoeveelheden gedurende 3 à 4 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveer de garnalenballen met zoetzure saus of Japanse mayonaise.

 

Vond je dit recept nuttig? Deel hem dan met je vrienden!

  • Artikelnummer: REC86
  • Herkomst: Hong Kong
  • In voorraad
Shopping Cart Pixel