Haemul Pajeon Koreaanse pannenkoek met zeevruchten

Korea

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Heng Shun Chinkiang Azijn 200ml Heng Shun Chinkiang Azijn 200ml
€ 2,30
Surasang Koreaanse Pannenkoek Poeder 907g Surasang Koreaanse Pannenkoek Poeder 907g
€ 5,55
Sempio Jin S Sojasaus 500ml Sempio Jin S Sojasaus 500ml
€ 3,25
Lucullus Lombok Chillies 25g Lucullus Lombok Chillies 25g
€ 2,35
Klaas Puul Bevroren Zeevruchtencocktail Fruits De Mer 800g
Diepvries
Klaas Puul Bevroren Zeevruchtencocktail Fruits De Mer 800g
€ 16,90
Informatie

Bereidingstijd: 35 minuten



Haemul Pajeon is een van de populairste hapjes uit Korea: een pannenkoek gemaakt van luchtig beslag, gevuld met lente-uien en zeevruchten. Ideaal als comfort food. 



Ingrediënten voor 2 grote pannenkoeken

  • 250g Buchimgaru Koreaanse pannenkoekmix
  • 350 ml water
  • 250g gemengde zeevruchten
  • 8 lente-uien

Dipsaus:

  • 2 el sojasaus 
  • 2 el azijn 
  • 2 el water
  • ½ rode peper
  • 1 tl knoflook 

Zo maak je het


Ontdooi de zeevruchten door ze onder te dompelen in water. Laat ze vervolgens goed uitlekken. Snijd eventueel de zeevruchten in kleinere stukjes. Snijd de lente-uien in fijne ringen of in lange repen van 10 cm.



Meng in een grote kom 250 gram Koreaanse pannenkoekmix, 350 ml koud water en een snufje zout. Door gebruik te maken van koud water krijg je een meer elastische textuur.



Koekenpan Ø 27cm
Verwarm 1 eetlepel olie in een pan. Zorg ervoor dat de gehele pan bedekt is met olie. Giet met een grote pollepel het beslag in de pan en draai in de ronde totdat het hele oppervlakte is bedekt. Voeg de gesneden lente-uien toe en daar bovenop de zeevruchten.



Voeg wat extra beslag erbij zodat alles is bedekt. Druk met de platte kant van de spatel de ingrediënten in het beslag. Zo voorkom je dat de toppings eruit vallen tijdens het draaien van de pannenkoek.
Bak de pannenkoek aan beide kanten op middenhoogvuur totdat het goudbruin is.



Liefhebbers van een dunne pannenkoek:
Voeg net genoeg beslag in de pan om de hele bodem te bedekken.



Dipsaus
Mix de sojasaus, azijn en water in een kom. Voeg vervolgens de rode peper en 1 theelepel knoflook toe.



Scroll to top
main product photo
Haemul Pajeon Koreaanse pannenkoek met zeevruchten
Op voorraad