Bereidingstijd: 35 minuten
Haemul Pajeon is een van de populairste hapjes uit Korea: een pannenkoek gemaakt van luchtig beslag, gevuld met lente-uien en zeevruchten. Ideaal als comfort food.
Ingrediënten voor 2 grote pannenkoeken
- 250g Buchimgaru Koreaanse pannenkoekmix
- 350 ml water
- 250g gemengde zeevruchten
- 8 lente-uien
Dipsaus:
- 2 el sojasaus
- 2 el azijn
- 2 el water
- ½ rode peper
- 1 tl knoflook
Zo maak je het
Ontdooi de zeevruchten door ze onder te dompelen in water. Laat ze vervolgens goed uitlekken. Snijd eventueel de zeevruchten in kleinere stukjes. Snijd de lente-uien in fijne ringen of in lange repen van 10 cm.
Meng in een grote kom 250 gram Koreaanse pannenkoekmix, 350 ml koud water en een snufje zout. Door gebruik te maken van koud water krijg je een meer elastische textuur.
Koekenpan Ø 27cm
Verwarm 1 eetlepel olie in een pan. Zorg ervoor dat de gehele pan bedekt is met olie. Giet met een grote pollepel het beslag in de pan en draai in de ronde totdat het hele oppervlakte is bedekt. Voeg de gesneden lente-uien toe en daar bovenop de zeevruchten.
Voeg wat extra beslag erbij zodat alles is bedekt. Druk met de platte kant van de spatel de ingrediënten in het beslag. Zo voorkom je dat de toppings eruit vallen tijdens het draaien van de pannenkoek.
Bak de pannenkoek aan beide kanten op middenhoogvuur totdat het goudbruin is.
Liefhebbers van een dunne pannenkoek:
Voeg net genoeg beslag in de pan om de hele bodem te bedekken.
Dipsaus
Mix de sojasaus, azijn en water in een kom. Voeg vervolgens de rode peper en 1 theelepel knoflook toe.