Hoe kook je sushirijst?

Voor ruim 1 kg gekookte rijst:

  • 550 gram Japanse sushirijst *
  • 80 ml Japanse rijstazijn *
  • 3 theelepels witte suiker 
  • Rijstkoker *

* Deze producten zijn verkrijgbaar in onze webshop



STAP 1: Bereid de sushirijst


Was de rijst met koud water een paar keer schoon. Na de eerste wasbeurt is het water nog erg troebel. Was het nog 3 tot 4 keer totdat het water helder is. Laat de rijst 30 minuten weken in een kom met koud water. Laat het daarna uitlekken in een vergiet. Doe de uitgelekte rijst (1½ kopje water op 1 kopje (droge) rijst)  met water in een rijstkoker en zet deze aan. Als de rijstkoker klaar is met koken, laat je de rijst gedurende 10 minuten in de rijstkoker nastomen.


STAP 2: Bereid het azijnmengsel


Om sushi-azijn te maken, meng je de rijstazijn en de suiker en breng je het aan de kook op middelhoog vuur in een sauspannetje. Roer tot de suiker geheel is opgelost. Daarna zet je het mengsel even apart om af te koelen.


STAP 3: Meng de sushirijst met het azijnmengsel


Doe de gekookte rijst in een ruime ondiepe niet-metalen schaal (bij voorkeur van hout). Giet het azijnmengsel over de warme rijst. Gebruik een vochtige houten pollepel of rijstkokerlepel om de rijst en het azijnmengsel voorzichtig en goed met elkaar te vermengen. Dit doe je door de rijst rustig een voor een om te scheppen tot het mengsel vermengd is met de rijst en de rijst enigszins is afgekoeld. Dek de rijst af met een vochtige theedoek zodat het vochtig blijft terwijl het afkoelt. Let op dat je de sushi pas bereidt als de rijst is afgekoeld tot kamertemperatuur!

  • Artikelnummer: REC181
  • In voorraad
Gerelateerde producten
Shopping Cart Pixel