Okonomiyaki: Japanse pannenkoek
Okonomiyaki is een hartige pannenkoek uit Japan. Het beslag en de toppings verschillen per regio. “Okonomi” betekent namelijk letterlijk “wat je maar wilt”. Probeer eens onze vegetarische versie!
- 8 el glutenvrij zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren
- 8 el water
- 50g kool, in kleine blokjes gesneden
- 25g ui, in kleine blokjes gesneden
- 25g wortelen, in kleine blokjes gesneden
- 25g suikermais kernels
- 15g koriander, grof gesneden
- 1 el Lee Kum Kee glutenvrije lichte sojasaus
- 1/4 tl witte peper gemalen
Dressing
- 4-6 el Sriracha Mayo
- 1 tl zeewierpoeder (optioneel)
- 1 tl koriander, grof gesneden (optioneel)
- Doe, voor het beslag, alle ingrediënten in een grote kom en meng goed.
- Verhit 2 el plantaardige olie in een anti-aanbakpan en voeg het beslag toe. Gebruik een spatel om de pannenkoek plat te drukken totdat deze ongeveer 2 cm dik is.
- Bak de pannenkoek op laag vuur totdat beide kanten goudbruin zijn.
- Leg de pannenkoek op een bord en doe er de Sriracha Mayo overheen. Bestrooi vervolgens de pannenkoek met het zeewierpoeder en koriander voordat u de pannenkoek opdient.
- Smakelijk eten!