Kari Ayam: Maleisische kipkerrie
Kari Ayam is een Maleisisch-Indiase kipkerrie. De kip is gemarineerd in een kruidenmix en vervolgens gekookt met kokoscrème en zoete aardappel. Het gerecht wordt geserveerd met rijst en roti. Probeer het nu!
4 personen
1 uur
Maleisië
Ingrediënten
Op basis van 4 personen
- 1 pak kipkerriepasta (van Tean's Gourmet)
- 1-1,5 kg kipstukken
- 200 ml kokoscrème
- 200 ml water
- 2 zoete aardappelen
- ½ wortel
- 3 teentjes knoflook
- 1 hele ui
- 1 lente-ui
- Olie
Serveer met:
- Roti paratha
- Rijst
- Snijd de zoete aardappelen in blokjes, de lente-uien in grove stukken en de ui in repen.
- Verwarm olie in een pan. Leg de stukjes kip in de pan en braad ze aan elke kant circa 2 minuten. Voeg de pasta toe en meng het goed door elkaar. Voeg de stukjes zoete aardappelen, wortel, knoflook en de gesneden ui toe. Schenk het water bij. Meng alles goed door elkaar. Breng alles aan de kook en draai het vuur vervolgens naar middenlaag.
- Stoof de kip curry circa 15 minuten. Voeg de kokoscrème toe en kook de saus totdat het een beetje is ingedikt. Leg als laatste de lente-uien bij.
- Serveer met roti paratha of rijst.