Lenterolletjes met vis- en hoisinsaus ''Goi cuon''

Dit koude gerecht is uitermate geschikt als je meerdere gasten uitgenodigd hebt voor het eten. Het kan gegeten worden als hoofdgerecht, maar ook als voorgerecht of lunch. Het is lekker, gezond en je kunt ingrediënten combineren welke je maar lekker vindt! 


Voor 30 lenterollen Gỏi cuốn (ca. 10 personen) 

 Voor de vulling

  • 400 gram rijstvermicelli *
  • 300 gram grote garnalen, gekookt, gepeld, schoongemaakt en gehalveerd *
  • 150 gram taugé *
  • 1 bosje verse Thaise basilicum, fijngesneden *
  • 1 krop sla (in fijne repen gesneden) **
  • 1 komkommer (in fijne repen gesneden) **
  • 1 winterpeen (in fijne repen gesneden) **
  • 1 bosje verse munt, fijngesneden **
  • 1 bosje verse koriander **

Dipsauzen 

Vissaus

Hoisinsaus

Keukengereedschap (optioneel)

* Verkrijgbaar in onze webshop

** Verkrijgbaar in onze fysieke winkels

Voorbereiding
Vissaus ''
Nuoc cham''
Roer in een sauspan op zacht vuur de suiker en 100 ml water totdat het is opgelost. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen. Voeg vervolgens de fijngesneden knoflook, de chilipepers en de vissaus toe. Voeg ten slotte het citroensap erbij.
 
Hoisinsaus ''Nuoc tuong ngot''
Roer in een sauspan de hoisinsaus, de kokosmelk, de pindakaas en de azijn. Warm de saus op zonder te laten koken en zet het opzij. Besprenkel vervolgens de fijngehakte pinda’s eroverheen.

Neem een pan en kook hierin de rijstvermicelli kort (3-5 minuten). Giet het af en spoel het af met koud water.Kook de garnalen volgens de bereidingwijze op de verpakking. Spoel ook de garnalen af met koud water, ontader ze en snijd elke garnaal in tweeën.

Maak de sla schoon en snijd deze in smalle repen. Snijd de winterpeen en de komkommer in repen van ongeveer 10cm.

Bereidingswijze 
De voorbereiding is klaar en je kan beginnen met het bereiden van de lenterollen.
Vul een grote kom met lauw warm water en haal hier een vel rijstpapier door heen. Tip: houd het vel met twee handen vast en draai vervolgens het rijstpapier rond door de kom met water. Leg het vel plat op het bord en leg als eerste een reep sla op. Vervolgens vul je het vel met twee halve garnalen, rijstvermicelli, gesneden wortelen, komkommer, taugé (naar keuze), basilicum, munt en koriander. Zorg dat alles in het midden ligt in één lijn en laat aan beide kanten ongeveer een rand van 5cm vrij.

Maak hier een rol van door eerst de lege randen (onder- en zijkanten) naar binnen te vouwen. Vouw de onderste rand over de ingrediënten heen, en daarna vouw je de zijkanten naar binnen. Rol het geheel van je af terwijl je licht aandrukt en vouw het strak dicht. Herhaal dezelfde procedure met de overige rijstevellen. 

Tip: mocht het de eerste keer niet zo goed lukken met het rollen en je rijstpapier begint te scheuren, dan kan je er nog een extra rijstevel om heen vouwen. Zorg dus dat je wat extra vellen in huis hebt.
De rollen zijn klaar om direct gegeten te worden. Dip ze in de vis- en/of hoisinsaus.

De lenterollen kunnen door de gastheer of gastvrouw vooraf worden bereid, maar gebruikelijker en leuker is dat gasten dit zelf doen aan tafel.

 

Vond je dit een nuttig recept? Deel hem dan met je vrienden!

  • Artikelnummer: REC46
  • Land: Vietnam
  • Uit voorraad

  • Voor 13:00 besteld, morgen op tafel!
  • Geen verzendkosten boven de € 35,00!
Voor dit product zijn geen opties beschikbaar
Shopping Cart Pixel