Nian Gao: Chinese Nieuwjaarsrijstcake

Nian Gao wordt het hele jaar door gegeten, maar het is vooral een populaire nieuwjaarstraditie in China. Men gelooft dat het geluk brengt, omdat “nian gao” klinkt als “jaar hoog”. Dus het staat symbool voor het hoger reiken in het nieuwe jaar. En vis is populair omdat het in het Chinees klinkt als overvloed (“yu”). Kan jij ook wel wat geld gebruiken in 2019? Maak dan deze Nieuwjaarscake! ;)



Bereidingstijd: 45 minuten


Aantal personen: 4



Ingrediënten:

  • 110g rijstmeel
  • 500g ketanmeel

Suikerwater:

  • 400g rietsuiker schijven
  • 500ml water

Extra benodigdheden:

  • Bakvorm
  • Stoompan

Zo maak je het
Vet de bakvorm in met olie. Zeef het ketanmeel en rijstmeel in een mengkom. Kook 500 ml water in een pan  en los hierin de rietsuiker op. Haal de pan van het  vuur en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.

Giet het suikerwater in drie delen toe aan het meel.  Mix dit op medium snelheid tot een glad beslag.

Schenk het beslag in de bakvorm. Houd de vorm 5 cm boven je werkblad en laat ze een paar keer lichtjes vallen om luchtbellen te verwijderen.

Stoom de cake gedurende 45 minuten op hoog vuur gaar. 

  • Artikelnummer: REC262
  • In voorraad