Voor deze sushi worden koolhydraatarme shiratakinoedels gebruikt, ideaal voor als je aan de lijn bent!
Ingrediënten
- Shirataki noedels *
- 1 zeewiervel (nori) *
- Wasabi *
- Sojasaus *
- Ingelegde gember *
- Ingrediënten naar keuze (vis, garnalen, omelet, surimi, octopus, masago) *
* Verkrijgbaar in onze webshop
Voorbereiding
Haal de shirataki noedel uit de verpakking en spoel ze af onder de kraan. Kook de shirataki noedels in kokend water tot ze zacht zijn. Zet ze opzij voor later gebruik. Knipt het norivel in strookjes van 1cm. Snijd de vis in mooie plakjes van 3 à 4 cm en 2 tot 3 mm dik.
Bereidingswijze
Leg een plakje sashimi in uw linkerhand en smeer er met uw rechterwijsvinger een beetje wasabi op. Leg een shirataki noedel op de sashimi. Krom de vingers van uw linkerhand iets, zodat ze een kommetje vormen en druk de shirataki noedel voorzichtig op de vis. Pak een strookje nori-vel en leg in het midden van de nigiri, maak het vast aan de onderkant.
Serveer de sushi met wasabi, sojasaus en ingelegde gember.
Vond je dit recept nuttig? Deel hem dan met je vrienden!