3x Tang Yuan (kleefrijstballen)
Tang yuan zijn gevulde (meestal zoete) kleefrijstballetjes die traditioneel samen met familieleden worden gegeten tijdens het Lantaarnfestival. De ronde vorm van de ballen en de schaaltjes waarin ze worden geserveerd symboliseren de familiecohesie.
Ingrediënten Zoete Osmanthussoep
- 200g kleefrijstballen
 - 1 liter water
 
Zoete soep:
- 500 ml water
 - 35g lichtbruine bloksuiker
 - 2 tl gedroogde osmanthusbloemen
 - 1 tl gojibessen
 - 2 el zoete, gefermenteerde rijst
 
Ingrediënten Gembersoep - Kantonese Stijl
- 200g kleefrijstballen met zwarte sesamvulling
 - 1 liter water
 
Zoete soep:
- 500 ml water
 - 45g donkerbruine bloksuiker
 - 6 plakken gember
 
Ingrediënten Tang Yuan Pasteitjes
- 200g kleefrijstballen met egg custard-vulling
 - 200g kleefrijstballen met pindavulling
 - 200g kleefrijstballen met zwarte sesamvulling
 - 640g roti paratha
 - Airfryer
 
Zoete Omanthussoep
1. Kook het water met de bloksuiker, osmanthus en de gojibessen circa 7 minuten. Zet opzij. 
2. Breng 1 liter aan de kook. Voeg de kleefrijstballen toe en roer voorzichtig in het water. 
3. Draai het vuur naar middenlaag en kook de ballen gaar of tot ze naar boven drijven. 
4. Schep 2 eetlepels gefermenteerde rijst in een kommetje, gevolgd door de kleefrijstballen en soep.
Zoete Gembersoep - Kantonese Stijl
1. Kook het water met de bloksuiker en de gember circa 7 minuten. Zet opzij. 
2. Breng 1 liter aan de kook en voeg de kleefrijstballen toe. 
3. Draai het vuur naar middenlaag en kook de ballen gaar of tot ze naar boven drijven. 
4. Verdeel de kleefrijstballen en de soep over een aantal kommen.
Tang Yuan Pasteitjes
1. Haal de roti paratha uit de vriezer en laat het een paar minuten ontdooien, zodat het net vouwbaar is. 
2. Snijd de roti paratha in 4 delen. Neem een stukje deegvel en leg 1 kleefrijstbal erop. Vouw het goed dicht. 
3. Herhaal deze stap voor de rest van de kleefrijstballen. 
4. Verwarm de airfryer voor op 180 °C. 
5. Bak de kleefrijstballen circa 8 minuten en draai ze vervolgens om en bak ze daarna nog 2 minuten tot ze goudbruin zijn.