Amandelkoekjes

Deze mooie bloemvormige amandelkoekjes zijn niet alleen heerlijk, maar ook nog eens heel gemakkelijk te maken! Serveer ze met een warme kop thee en geniet van een heerlijk ontspannend moment.

Bereidingstijd: 25 minuten

4 personen
Gemiddeld
Ingrediënten
Op basis van 4 personen
  • 135g cakemeel
  • 30g amandelmeel
  • 45g fijne kristalsuiker
  • 70g olie
  • 1/8 tl baking soda
  • 1 grote ei
  • Houten bloemenmal
Voeg ingrediënten toe aan winkelwagen

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
3 Bloemen Houten Cakevorm 28x7cm 3 Bloemen Houten Cakevorm 28x7cm
€ 7,85
Van Gilse Kristal Suiker 1kg Van Gilse Kristal Suiker 1kg
€ 1,80
Arm & Hammer Pure Baking Soda 454g Arm & Hammer Pure Baking Soda 454g
€ 1,85
Mayra/Summum Zonnebloemolie 1ltr Mayra/Summum Zonnebloemolie 1ltr
Niet op voorraad
€ 1,85
Yi-Feng Meel laag gehalte Gluten 500g Yi-Feng Meel laag gehalte Gluten 500g
Niet op voorraad
€ 2,99
Informatie
  1. Doe de suiker in een blender en maal het tot poeder. Zet opzij.
  2. Zeef een paar keer het cakemeel, amandelmeel en de baking soda in een kom.
  3. Scheid de eidooier van het eiwit. Klop de eidooier los, voeg daarna de suiker toe en meng het goed door elkaar. Giet vervolgens de olie erbij en meng het weer goed door elkaar. Voeg in drie stappen het meel met de amandelpoeder toe. Meng met een spatel alles door elkaar tot je geen enkel meel meer ziet.
  4. Verdeel het deeg in kleine porties van ieder 27-28 gram. Kneed het deeg tot je een bal hebt.
  5. Optie 1
    Neem een stukje huishoudfolie en leg het over de houten koekjesplank heen. Druk vervolgens het deeg goed in de vormpjes en snijd eventueel de restanten weg. Til voorzichtig de folie op en leg de koekjes op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bak de koekjes in 18 minuten gaar.
  6. Optie 2
    Gebruik van de houten vormpjes mal. Vet de plank in met keukenolie, vervolgens vet je de plank na 2 uur weer in. Bestrooi de plank lichtjes met wat bloem. Druk vervolgens het deeg goed in de vormpjes mal en snijd eventueel de restanten weg. Draai vervolgens de plank om en tik zodat de koek op de bakplaat valt.



Scroll to top
main product photo
Amandelkoekjes
Op voorraad