Bereidingstijd: 50 minuten
Aantal personen: 4
Banh Mi is een Vietnamese baguette, een bijzondere mix van Franse en Vietnamese ingrediënten.
INGREDIËNTEN
- 4 Vietnamese pistolets
Gehaktballen:
- 500g half-om-half gehakt
- 1 bos verse basilicum
- 4 knoflookteentjes, fijngesneden
- 1 tl vissaus
- 1 tl sriracha saus
- 1 tl suiker
- 2 tl aardappelzetmeel
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl zout
- 2 el paneermeel
Sriracha mayonaise:
- 7 el romige mayonaise
- 1 el srirachasaus
- 2 fijngesneden lente-uien
Ingelegde wortelen:
- 1 wortel
- 60 ml rijstazijn
- 3 el suiker
- 1 tl zout
ZO MAAK JE HET
Meng de rijstazijn, de suiker en zout in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur zodra de suiker en het zout is opgelost. Snijd de wortel in reepjes en voeg het toe in de pan. Zet het opzij gedurende 30 minuten of een hele nacht in de koelkast. Voor gebruik goed laten uitlekken.
Meng de ingrediënten voor de srirachamayonaise en zet het opzij.
Verwarm de oven voor op 200℃. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom de ingrediënten voor de gehaktbal goed door elkaar. Draai kleine gehaktballetjes van 3 cm. Plaats deze op de bakplaat en bak ze gedurende 12 minuten of tot ze gaar zijn.
Snijd het brood in de lengte doormidden. Bestrijk het brood met de srirachamayonaise en leg daarbovenop een aantal gehaktballen. Garneer met de reepjes wortel en verse basilicum.