Bara met bakkeljauw

Surinaams Hindoestaans

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Faja Lobi Bakkeljauw Trafasie 360ml Faja Lobi Bakkeljauw Trafasie 360ml
€ 4,10
Sun Right Bruine Suiker 300g Sun Right Bruine Suiker 300g
€ 2,99
Faja Lobi Zuurgoed Trafasie 360ml Faja Lobi Zuurgoed Trafasie 360ml
Niet op voorraad
€ 3,20
Faja Lobi Trassie Trafasie 50g Faja Lobi Trassie Trafasie 50g
€ 3,85
Informatie
Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal personen: 6


INGREDIENTEN

  • Bara
  • 450g Faja Lobi Bakkeljauw Filet
  • Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie 
  • 2 uien
  • 4 el Faja Lobi Bakkeljauw Trafasie 
  • 2 tomaten
  • 2 tl tomatenpuree
  • 1 tl Faja Lobi Trassie Trafasie 
  • 2 tl bruine suiker
  • Madam Jeanette peper
  • 100ml water
  • Faja Lobi Zuurgoed Trafasie

ZO MAAK JE HET

STAP 1: Verdeel de bakkeljauwfilet in kleine stukjes en kook het 20 minuten in ruim water om het te ontzouten.
STAP 2: Spoel het in een vergiet met koud water af, goed uitknijpen en uitlekken.
STAP 3: Verhit 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie, fruit de uien hierin lichtbruin.
STAP 4: Voeg de bakkeljauwfilet hieraan toe, omscheppen en in circa 5 minuten goudbruin roerbakken.
STAP 5: Bakkeljauw Trafasie, tomaten (in stukjes), tomatenpuree, Trassie Trafasie, bruine suiker en Madam Jeanette peper toevoegen en omscheppen.
STAP 6: Water toevoegen, omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur koken. 



Serveertip


Snijd de bara voorzichtig open en beleg het met de bakkeljauw, verse sla en Zuurgoed Trafasie.



Variatietip
Schenk een pikante saus over het beleg.
 
Scroll to top
main product photo
Bara met bakkeljauw
Op voorraad