Ingrediënten
Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal personen: 6
INGREDIENTEN
- Bara
- 450g Faja Lobi Bakkeljauw Filet
- Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie
- 2 uien
- 4 el Faja Lobi Bakkeljauw Trafasie
- 2 tomaten
- 2 tl tomatenpuree
- 1 tl Faja Lobi Trassie Trafasie
- 2 tl bruine suiker
- Madam Jeanette peper
- 100ml water
- Faja Lobi Zuurgoed Trafasie
ZO MAAK JE HET
STAP 1: Verdeel de bakkeljauwfilet in kleine stukjes en kook het 20 minuten in ruim water om het te ontzouten.
STAP 2: Spoel het in een vergiet met koud water af, goed uitknijpen en uitlekken.
STAP 3: Verhit 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie, fruit de uien hierin lichtbruin.
STAP 4: Voeg de bakkeljauwfilet hieraan toe, omscheppen en in circa 5 minuten goudbruin roerbakken.
STAP 5: Bakkeljauw Trafasie, tomaten (in stukjes), tomatenpuree, Trassie Trafasie, bruine suiker en Madam Jeanette peper toevoegen en omscheppen.
STAP 6: Water toevoegen, omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur koken.
Serveertip
Snijd de bara voorzichtig open en beleg het met de bakkeljauw, verse sla en Zuurgoed Trafasie.
Variatietip
Schenk een pikante saus over het beleg.
Scroll to top

Bara met bakkeljauw
Op voorraad