Maleisisch drankje met gekonfijte waspompoen en gerst
Dit Maleisische drankje kun je zowel warm of gekoeld drinken, dus het is geschikt voor de zomer én voor de winter!
6 personen
1 uur
Maleisië
Ingrediënten
Op basis van 6 personen
- 100g parelgerst of gort
- 120g gekonfijte waspompoen
- 2 liter water
- 2 pandanbladeren (afgespoeld, in een knoop gelegd)
- Suiker (naar smaak)
- Spoel de gerst en laat het 30 minuten weken. Giet het water af.
- Doe de gerst, gekonfijte waspompoen en pandanbladeren in een grote pan gevuld met twee liter water.
- Breng de ingrediënten aan de kook. Zet het vervolgens op een lager vuur en laat het drankje een uur lang sudderen.
- Haal de pan van het vuur en laat het drankje afkoelen. Serveer het warm of gekoeld.
Tip: De gekonfijte waspompoen is van zichzelf al voldoende zoet. Maar uiteraard kun je wat extra suiker toevoegen als je het graag iets zoeter drinkt.