Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal porties: 2-4
Dit gerecht bestaat uit rijst, rundvlees, uien, knoflook, aardappelen en wortels, geserveerd met gebakken ei en gebakken banaan.
INGREDIËNTEN
- 25g Mama Sita’s Caldereta Mix
- 500g mager rundergehakt
- 450g rijst, gestoomd
- 340g bakbanaan, gebakken
- 4 spiegeleieren
- 1 aardappel
- 1 rode paprika
- 60g wortels
- 1 rode ui
- 30g rozijnen
- 2 el diepvriesdoperwten
- 4 tl knoflook
- 2 el olie
BEREIDINGSWIJZE
Los de calderetamix op in 125 ml water. Snijd de aardappel, rode paprika en wortels in kleine blokjes. Hak de knoflook fijn. Hak de ui. Snijd de bakbanaan.
Verhit olie in een pan, en sauteer de knoflook en uien 2 minuten. Voeg de rundergehakt toe, sauteer totdat het bruin kleurt en het water is opgelost. Voeg de opgeloste calderetamix toe en de rest van de ingrediënten (behalve de doperwten), doe de deksel op de pan en laat het nog 10 minuten koken of totdat de groenten gaar zijn.
Voeg de doperwten toe, doe de deksel op de pan en laat het nog 3 minuten koken of totdat de doperwten gaar zijn. Serveer het rundvlees met gekookt rijst op een bord met gebakken banaan. Leg er een spiegelei bovenop.