Bihon Guisado: Filipijnse gebakken mihoen

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Suree Vissaus 200ml Suree Vissaus 200ml
€ 1,75
Shuang He Brand Rijstvermicelli 400g Shuang He Brand Rijstvermicelli 400g
Niet op voorraad
€ 2,60
Mama Sita's Pancit Bihon Rijstnoedel Wok Kruidenmix 40g Mama Sita's Pancit Bihon Rijstnoedel Wok Kruidenmix 40g
€ 1,50
Foreway Roerbakolie 185ml Foreway Roerbakolie 185ml
Niet op voorraad
€ 4,45
Sonaco Gebakken Knoflook 85g Sonaco Gebakken Knoflook 85g
€ 1,60
Mayra/Summum Zonnebloemolie 1ltr Mayra/Summum Zonnebloemolie 1ltr
Niet op voorraad
€ 1,85
Informatie

Bereidingstijd: 10 minuten


Aantal porties: 5-7

 



Roergebakken mihoen met garnalen en groenten. Een favoriet op alle Filipijnse feesten!



INGREDIËNTEN

  • 40g Mama Sita’s Pansit Bihon Mix
  • ¼ tsp Mama Sita’s anchuetepoeder
  • 227g rijstnoedels
  • 250g garnalen, gepeld en gewassen
  • 1½ knoflook, fijngestampt
  • 1 rode ui
  • 100g sperziebonen
  • 100g wortel
  • 1½ el selderij
  • 100g kool
  • 2 el olie

Garnering:

  • Gebakken knoflook
  • Roerei

Serveer met:

  • Vissaus (patis)
  • Calamansi (Filipijnse limoen)

BEREIDINGSWIJZE


Snijd de sperziebonen en selderij in dunne reepjes. Snijd de rode ui en wortel. Snijd de kool en roerei in reepjes.



Verhit olie in een pan en sauteer de knoflook en uien. Wanneer de uien doorzichtig worden, voeg je de garnalen en groenten toe. Wanneer de garnalen roze/oranje worden, voeg je de anchuetepoeder en opgeloste bihonmix toe. Bedek de pan met de deksel en laat het nog 3 minuten koken. Voeg dan de noedels toe. Roer goed, en laat het verder koken op medium vuur totdat de noedels zacht zijn. 



Garneer met gebakken knoflook en reepjes roerei. Serveer met vissaus en Filipijnse limoen.

Scroll to top
main product photo
Bihon Guisado: Filipijnse gebakken mihoen
Op voorraad