Bereidingstijd: 10 minuten
Aantal porties: 5-7
Roergebakken mihoen met garnalen en groenten. Een favoriet op alle Filipijnse feesten!
INGREDIËNTEN
- 40g Mama Sita’s Pansit Bihon Mix
- ¼ tsp Mama Sita’s anchuetepoeder
- 227g rijstnoedels
- 250g garnalen, gepeld en gewassen
- 1½ knoflook, fijngestampt
- 1 rode ui
- 100g sperziebonen
- 100g wortel
- 1½ el selderij
- 100g kool
- 2 el olie
Garnering:
- Gebakken knoflook
- Roerei
Serveer met:
- Vissaus (patis)
- Calamansi (Filipijnse limoen)
BEREIDINGSWIJZE
Snijd de sperziebonen en selderij in dunne reepjes. Snijd de rode ui en wortel. Snijd de kool en roerei in reepjes.
Verhit olie in een pan en sauteer de knoflook en uien. Wanneer de uien doorzichtig worden, voeg je de garnalen en groenten toe. Wanneer de garnalen roze/oranje worden, voeg je de anchuetepoeder en opgeloste bihonmix toe. Bedek de pan met de deksel en laat het nog 3 minuten koken. Voeg dan de noedels toe. Roer goed, en laat het verder koken op medium vuur totdat de noedels zacht zijn.
Garneer met gebakken knoflook en reepjes roerei. Serveer met vissaus en Filipijnse limoen.