Bereidingstijd: 90 minuten
Aantal porties: 3
INGREDIËNTEN
- 125g zwarte rijst
- 450g flespompoen
- ½ tl zoete, gerookte Spaanse paprika
- ¼ tl keukenzout
- 3 el olijfolie
- 1½ el citroensap
- ½ el ahornsiroop
- Peper naar smaak
- 2 el bosui, gesneden
ZO MAAK JE HET
Verwarm de oven voor op 190℃.
Schil de flespompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in blokjes. Tos de pompoen in een grote kom met paprika, zout en één eetlepel olie. Spreid het vervolgens uit op een bakplaat en rooster het ongeveer 40 minuten totdat het goudbruin en zacht is. Schep af en toe om. Laat het afkoelen.
Breng intussen een grote pan gezouten water aan de kook. Voeg de rijst toe en kook het circa 30 minuten op medium-laag vuur totdat het zacht is. Giet het af en spoel het af met koud water.
Meng twee eetlepels olie, citroensap, ahornsiroop en peper in een serveerkom. Tos het met rijst, geroosterde pompoen en gesneden bosuitjes.