Macro Bowl met adukibonen en misodressing
Makkelijk, voedzaam én lekker: dat is de Macro Bowl. Een gebalanceerde maaltijd met de drie macronutriënten koolhydraten, proteïne en vetten. Dikke plus: je kunt lekker mixen en matchen met je favoriete ingrediënten.
- Zilvervliesrijst
- Olijfolie
- Hennepzaad
- Zwarte sesamzaad
Toppings:
- Gekookte adukibonen
- Rode biet
- Wortel
- Komkommer
- Kiemgroenten
- Hummus
Dressing:
- 4 el citroensap
- 2 el esdoornsiroop
- 2 el olijfolie
- 1-2 tl gochujang of misopasta
- Bereid de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de rode biet in plakjes en besprenkel ze met olijfolie. Plaats het op bakpapier en bak het 15 minuten of totdat het zacht is. Laat het afkoelen.
- Was en snijd intussen de wortel, komkommer en kiemgroenten. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje totdat het een romig geheel is.
- Schep de zilvervliesrijst in een kom. Leg de toppings er bovenop. Doe de dressing eroverheen, en besprenkel het met wat hennepzaad en sesamzaad.